Hecht je veel belang aan uiterlijke verzorging, netheid en hygiëne?
Vind je het leuk om aan anderen tips te geven over make-up en huidverzorging?
Heb je graag mensen om je heen en wil je er ook mee werken ?
Dan schuilt er misschien een geboren schoonheidsspecialist in jou!

Hoe ziet onze opleiding tot schoonheidsspecialist eruit?

Eerste graad
Je kan vanaf het tweede jaar kiezen voor de basisoptie Maatschappij & Welzijn. In deze basisoptie ontdek je verschillende aspecten van onze maatschappij. Zo onderzoek je het sociale gedrag van mensen en menselijke relaties, krijg je inzicht in een gezonde en persoonlijke leefstijl en oefen je je sociale en communicatieve vaardigheden. Dit alles komt aan bod in theoretische en praktische projecten rond het eigen lichaam en welbevinden, moderne lifestyle en gezonde voeding.

Tweede graad
Wellness en lifestyle is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Je leert wat welbevinden is en welk effect dit heeft op de gezondheid van de mens. In deze opleiding maak je kennis met een brede waaier aan initiatieven die tot het domein van wellness en lifestyle behoren. Het is een theoretische richting die wetenschappelijke kennis en inzichten bijbrengt over de psychologie, communicatie, gezondheidsbevordering, anatomie en fysiologie. Deze wetenschappelijke inzichten combineer je met technische vaardigheden uit de schoonheidsverzorging. Zo leer je o.a. praktische handelingen aan van make-up, een handverzorging en gelaatsverzorging. In de 3de graad wordt de stap gezet naar een volledige lichaamsmassage en maak je kennis met verschillende wellnessaccomodaties. In de 2de graad leer je ook kritisch stilstaan bij het schoonheidsideaal en bekijken we de impact van de mode- en reclamewereld op ons denken. Trends en evoluties in wellness en lifestyle komen uiteraard ook aan bod in deze veelzijdige opleiding.

Derde graad
De leerlingen leren over recht en deontologie. Ze ontwikkelen sociale vaardigheden om klanten op een persoonlijke en professionele wijze bij te staan. Ze voeren diverse haar- en schoonheidsverzorgingen uit en geven adviezen geven over trends en topics i.v.m. welbevinden en schoonheidszorg.

Specialisatiejaar
In het 7de specialisatiejaar kan je jezelf vervolmaken met Esthetische lichaamsverzorging.

Opleidingsverantwoordelijke

Ils Lenaerts
Tel: 014 202020
ils.lenaerts@sintlutgardis.be

Wat zijn je toekomstmogelijkheden?

  • Als schoonheidsspecialiste in spe staat je een boeiende uitdaging te wachten.
  • Het is een veelzijdig beroep en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière.
  • Je werkt in teamverband of je start een eigen zaak.
  • Ook commerciële troeven heb je in handen voor advies en verkoop.
  • Kortom , als je de passie hebt is schoonheidsspecialist een keitoffe job!

Waar heb je les?

Verscheidene grote leslokalen

Werken op modellen en klanten

Professionele apparatuur

Een werkpost voor elke leerling

Scroll naar boven