Haar- en schoonheidsverzorging

Korte beschrijving van de studierichting

Haar- en schoonheidsverzorging is een praktische richting uit de arbeidsmarktfinaliteit. Je verwerft in deze richting de basis van een aantal technische competenties uit zowel haar- als schoonheidsverzorging. Zo leer je in haarverzorging vaardigheden aan zoals knippen, kleuren, vlechttechnieken, opsteekkapsels en barbiertechnieken. In lessen schoonheidsverzorging leer je onder andere een handverzorging, een gelaatsverzorging en een massage uitvoeren alsook make-up aanbrengen. Je leert hierbij anatomische en fysiologische inzichten aan om technische vaardigheden kwaliteitsvol uit te voeren. Ook sociale en communicatieve vaardigheden komen hierbij aan bod. In deze opleiding word je verder ondergedompeld in de nieuwste technieken, trends en mode-evoluties uit de haar- en schoonheidsverzorging.

Iets voor mij?

Als je praktisch bent ingesteld en interesse hebt in haar- en schoonheidsverzorging, dan is deze richting zeker iets voor jou! Daarnaast ben je ook graag bezig met uiterlijke verzorging, trends en mode. Je werkt ordelijk en hebt een oog voor detail. Je bent sociaal, communicatief en creatief ingesteld.

Wat zijn mijn toekomstmogelijkheden?  

Na de 2de graad kan je in de 3de graad verder studeren in de richting haarzorg of je kan kiezen voor de richting schoonheidsverzorging. Beide richtingen zijn logische vervolgopleidingen op de 2de graad. In de 3de graad maak je dus wel een keuze naar waar je interesse het meest naar uitgaat.

Kies je voor de richting haarzorg in de 3de graad, dan kan je na deze studie gaan werken als kapper/kapster. Na een opleiding schoonheidsverzorging kan je aan de slag als schoonheidsspecialiste.

Verder studeren kan je ook door een graduaatsopleiding te volgen of een beroepsgerichte se-n-se opleiding (bijv. kapper-styliste of schoonheidsspecialist-adviseur).