Tweedejaars pakken uit met postercampagne: “Wij zijn tegen pesten en discriminatie!”

Onze school wil graag als eerste middelbare school in Vlaanderen het label van jongerenrechtenschool verdienen. Alle klassen kunnen initiatieven nemen in het kader van jongerenrechten. BVLc ontwierp posters om discriminatie tegen te gaan.

“Wij spreken heel vaak over pesten en over discriminatie, zelfs buiten de school”, vertellen Andreya en Sanne. “We zijn tegen pesten en we willen dat iedereen gelijk wordt behandeld.”

En dus gingen de leerlingen, samen met de leerkracht PO, aan de slag om affiches te ontwerpen. “We kozen voor panda’s omdat die een zwart en witte kleur hebben. Op die manier willen we aankaarten dat de huidskleur er niet toe doet.”

“Wij hopen dat mensen gaan nadenken over discriminatie”

“Op elke affiche hebben we ook een boodschap gezet. Zo hopen we dat we ons steentje kunnen bijdragen om mensen aan te zetten om na te denken over discriminatie. Wij willen dat iedereen op dezelfde manier wordt behandeld. Als mensen onze affiches zien, gaan ze er misschien over nadenken”, klinkt het fors bij Andreya en Sanne.

Dat er in onze school heel wat acties plaatsvinden in verband met de jongerenrechten, vinden ze prima. “We leren nu ook dat wij als jongeren ook rechten hebben en welke die rechten zijn. Bovendien is het tof om met de ganse klas dingen te organiseren.”

Comments are closed.