Space race tijdens de lessen over belastingen

Vandaag werd er een vleugje competitie in de les PAV gestoken.  De leerlingen van 7KZ zijn bezig met het berekenen van belastingen en btw.  Om de lessen wat actiever te maken werd er gebruik gemaakt van een space race in socrative.

“De leerlingen loggen in in de ‘gameroom’ en kunnen hun antwoorden ingeven via hun smartphone.  Ze krijgen onmiddellijk te zien of hun antwoord juist of fout is en ze krijgen de juiste oplossing te zien.  Voor elk juist antwoord gaat het raketje vooruit”, legt leerkracht Ine Beckers uit.

“Zoals je kan zien op de foto waren de leerlingen aan mekaar gewaagd.  Er werd op de nagels gebeten tot op het laatste moment.  Door een typfoutje bij de laatste vraag gaf de ploeg ‘lime’ haar overwinning, op de valreep, uit handen.”

Comments are closed.