“Acteurs waren lovend over onze leerlingen en de interesse die ze toonden”

School for Rights

De vijfde-, zesde- en zevendejaars uit onze Wellnessschool hebben een toneel en workshop gevolgd rond de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog. Daarna gingen ze rond dit onderwerp aan de slag tijdens de lessen.

Het toneel werd ingeleid met een quiz door Erik Burke (bekend van Wittekerke) en Wim Stevens (bekend uit Thuis).  Tijdens deze leuke quiz raakten de leerlingen vertrouwd met begrippen zoals anti-semitisme, bruinhemden, nationaal-socialisme, censuur en progroms.

Het toneelstuk vertelt het verhaal van twee goede vrienden tijdens de historische aanloop naar WO II.  De ene heeft een Joodse achtergrond, de andere een Duitse.  Dit zorgde natuurlijk voor heel wat spanningen.

Inlevingsvermogen

“Op woensdag 11/10 werd een naverwerking gehouden in het kader van de lessen Nederlands, geschiedenis en godsdienst.  De leerlingen werden uitgenodigd om verschillende argumentaties over de handelingen van de personages tegen elkaar af te wegen”, legt leerkracht Ine Beckers uit.

“Daarna mochten ze per twee een naverwerkingsopdracht kiezen: een propagandaposter maken, een brief schrijven vanuit het kamp Breendonk of een powerpoint maken over stereotypen.  Hierbij leerden ze zich inleven in de situatie van een ander, argumenteren en gedachten op papier zetten.”

“De leerlingen waren heel enthousiast over deze twee halve dagen.  Ook de acteurs waren zeer lovend over onze leerlingen en hun interesse”, besluit Ine Beckers.

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”97054631@N07″ sid=”72157688986262274″ imgl=”fancybox” style=”cascade” col=”3″ size=”240″ num=”30″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Comments are closed.