Onthaaldagen voor eerstejaars: “De overgang van het zesde leerjaar vlot laten verlopen”

School for Rights – Recht op identiteit, non-discriminatie

We vinden het belangrijk dat de eerstejaars zich snel thuisvoelen op Sint-Lutgardis en in hun nieuwe klas. Daarom organiseerden de leerkrachten voor hen onthaaldagen.

“We hebben ervoor gezorgd dat de leerlingen elkaar en de school leerden kennen via samenwerkingsspelen, kennismaking met leerkrachten en de verschillende vakken, agenda leren invullen en gebruiken, en nog veel meer”, legt mevrouw Dillen uit.

“Eigenlijk hebben we alles in het werk gesteld om voor de leerlingen de overgang van zesde leerjaar naar het eerste secundair vlot te laten verlopen. Alle leerlingen hebben de eerste schooldag ook een houten naambordje gemaakt dat ze nu verder in de lessen kunnen gebruiken. Op vrijdag was er een afsluitmoment van de onthaaldagen.”

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”97054631@N07″ sid=”72157686091767420″ imgl=”fancybox” style=”cascade” col=”3″ size=”240″ num=”30″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Comments are closed.