Video: Zo mouleren we een gezicht met rubber op basis van algen

Tijdens onze Open Dag hebben leerlingen uit Schilders@School twee gezichten gemouleerd, eentje van Anke Borms en het andere van Elke Peters. Dit deden ze met een materiaal dat ze tot nu toe nog niet gebruikt hadden: rubber op basis van algen.

“Het is een zeer huidvriendelijk product, dus ook uitermate geschikt om op de huid te gebruiken. Daar is het eigenlijk ook voor ontwikkeld”, legt leerkracht Helena Verherstraeten uit. Het voordeel is dat de afdruk van het gezicht heel scherp is. De wimpers, huidporiën, rimpels, … alles wordt overgenomen. Zo krijg je een griezelig goed lijkende afdruk van een gezicht.”

“We moeten de persoon in kwestie eerst insmeren met het algengoedje. Dit heeft een droogtijd van ongeveer 8 minuten. Je moet goed opletten dat je de neusgaten niet dichtsmeert, opdat de persoon nog zou kunnen ademen. Na dit laagje, leggen we een extra laag met gipsverband. Dit ter versteviging om te ontmantelen en later in te gieten.”

“Na ongeveer 10 minuutjes is deze laag hard en kunnen we het gezichtsmasker verwijderen. Dit zie je in het derde filmpje. Daarna gaan we de moule ingieten met gips, dit om een positieve afdruk van het gezicht te verkrijgen. Die gips kan je nadien nog beschilderen enz…. om een zo realistisch mogelijke kopie te verkrijgen”, aldus mevrouw Verherstraeten.

Comments are closed.