Studenten bezorgen oudere zorgvragers leuke dag: “Ik zag de patiënten gelukkig worden”

De zevendejaars uit onze verzorgingsschool trokken op de dag van de oudere zorgvrager naar het ziekenhuis in Mol met één duidelijk doel voor ogen: de oudere patiënten eens goed verwennen.

“We hebben uitgebreid de tijd genomen om de patiënten extra aandacht te geven”, klinkt het bij Barbara uit de opleiding Thuis-en bejaardenzorg. “Zo hebben we bijvoorbeeld hun haar gewassen en ingerold, nagels gelakt, handmassage gegeven en natuurlijk tijd gemaakt voor een gezellige babbel.”

“Patiënten hebben genoten van hun dag”

“Ik zag een mevrouw een beetje sip in haar zetel zitten. Ik ben naar haar gegaan en heb haar nagels gelakt. Ik zag haar gelukkig worden. Zulke ervaringen maken u ook zelf gelukkig, daar krijg je een boost van.”

De samenwerking met het ziekenhuis verliep vlekkeloos. “Zowel de patiënten, het personeel en de bezoekers zijn vol lof over alle studenten en de patiënten hebben volop genoten van hun dag”, reageert de hoofdverpleegkundige.

Comments are closed.