Wellness en lifestyle

Korte beschrijving van de studierichting

Wellness en lifestyle is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Je leert wat welbevinden is en welk effect dit heeft op de gezondheid van de mens. In deze opleiding maak je kennis met een brede waaier aan initiatieven die tot het domein van wellness en lifestyle behoren. Het is een theoretische richting die wetenschappelijke kennis en inzichten bijbrengt over de psychologie, communicatie, gezondheidsbevordering, anatomie en fysiologie. Deze wetenschappelijke inzichten combineer je met technische vaardigheden uit de schoonheidsverzorging. Zo leer je o.a. praktische handelingen aan van make-up, een handverzorging en gelaatsverzorging. In de 3de graad wordt de stap gezet naar een volledige lichaamsmassage en maak je kennis met verschillende wellnessaccomodaties. In de 2de graad leer je ook kritisch stilstaan bij het schoonheidsideaal en bekijken we de impact van de mode- en reclamewereld op ons denken. Trends en evoluties in wellness en lifestyle komen uiteraard ook aan bod in deze veelzijdige opleiding.

Iets voor mij?

Heb je een brede interesse in het welzijn van de mens en gezondheidsbevordering? Dan is deze studierichting zeker iets voor jou! Je wil daarnaast ook graag mensen ondersteunen op het vlak van hun gezondheid, persoonlijke schoonheidsbeleving, identiteit, lifestyle en welbevinden. Je hebt belangstelling voor wetenschap en om deze wetenschappelijke inzichten toe te passen in de praktijk. Zo heb je interesse om theoretische inzichten te verwerven rond psychologie, communicatie, gezondheid en het menselijke lichaam. Verder heb je belangstelling voor praktische vaardigheden. Je hebt interesse voor lifestyle en schoonheidszorgen. Je bent ook communicatief, creatief en sociaal ingesteld.

Wat zijn mijn toekomstmogelijkheden?

Na de 2de graad kan je in de 3de graad verder studeren in de richting wellness en schoonheid, wat een logische vervolgopleiding is.

Nadien kan je gaan verder studeren in het hoger onderwijs, wat de focus is van deze opleiding. Je kan er ook voor kiezen om te gaan werken. Je behaalt immers aan het einde van de opleiding de beroepskwalificatie van schoonheidsspecialist-adviseur.

In het hoger onderwijs kan je gaan verder studeren in verschillende professionele bacheloropleidingen zoals wellbeings- en vitaliteitsmanagement, onderwijs of gezondheidszorg. Ook een graduaatsopleiding of beroepsgerichte se-n-se behoren tot de mogelijkheid.