Hoe ziet onze opleiding tot verzorgende eruit?
Eerste graad
Je kan vanaf het tweede jaar kiezen voor de basisoptie Maatschappij & Welzijn: Verzorging. In deze basisoptie ontdek je verschillende aspecten van onze maatschappij. Zo onderzoek je het sociale gedrag van mensen en menselijke relaties, krijg je inzicht in een gezonde en persoonlijke leefstijl en oefen je je socialen en communicatieve vaardigheden. We focussen in deze doe-opdrachten voornamelijk op de zorg voor voeding, kledij, interieur en het eigen lichaam.
Tweede graad
Aandacht voor de mens in de thuiscontext staat centraal. Er ligt veel nadruk op verhoudingen tussen mensen waardoor er flink geoefend wordt op sociale en communicatieve vaardigheden. Het accent ligt voornamelijk op de gezonde mens in een diverse samenleving en hoe hij daarin zorg draagt voor zichzelf. Je verwerft een basisinzicht in gezondheid, ontwikkeling, pedagogische handelen, anatomie en fysiologie. Je maakt kennis met zorgverlening, maar ook maaltijdzorg, linnen- en interieurzorg binnen gezinssituaties komen uitvoerig aan bod. Je leert ook kennis maken met kinderen en ouderen, en hoe hen te ondersteunen bij activiteiten.
Lessentabel 3de jaar Lessentabel 4de jaar
Derde graad
In de derde graad komt dit allemaal ook aan bod en werk je met mensen in uiteenlopende zorgsituaties. Je vindt het belangrijk dat de zorgvrager een goede lichamelijke verzorging krijgt, maar daarnaast wil je ook instaan voor zijn welzijn op sociaal en psychisch vlak.
Lessentabel 5de jaar Lessentabel 6de jaar
Specialisatiejaar
In het 7de specialisatiejaar kan je jezelf vervolmaken tot zorgkundige in de thuis- en bejaardenzorg of tot kinderbegeleider van 0-12 jaar.
Lessentabel Kinderzorg Lessentabel Thuis- en Bejaardenzorg/ Zorgkundige
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.