Schilderen en decoratie

Korte beschrijving van de studierichting

Schilderen en decoratie is een technisch-praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. In deze opleiding leer je vaardigheden en technieken aan van schilderen en decoratie. Je wordt opgeleid tot huisschilder waarbij je aandacht hebt voor totaalinrichting, interieurelementen en details. Je werkt met verschillende gereedschappen, materialen en producten. Je leert hierbij ergonomisch, veilig en duurzaam werken. Je maakt gebruik van digitale technologieën bij het voorbereiden en uitvoeren van een opdracht.

Iets voor mij?

Als je praktisch bent ingesteld en interesse hebt voor schilderwerken, dan is deze studierichting zeker echt iets voor jou! In deze opleiding leer je vaardigheden en technieken aan om als huisschilder aan de slag te gaan. Je hebt interesse voor interieurinrichting, vormgeving en kleur. Je vindt het uitdagend om te werken aan projecten en hierbij veilig en nauwkeurig te werk te gaan.

Wat zijn mijn toekomstmogelijkheden?  

Na de 2de graad kan je in de 3de graad verder studeren in de richting decoratie en schilderwerken, wat een logische vervolgopleiding is.

Na je opleiding kan je gaan werken als schilder-decorateur.

Verder studeren kan je ook door een graduaatsopleiding te volgen of een beroepsgerichte se-n-se opleiding.