Restaurant en keuken

Korte beschrijving van de studierichting

Restaurant en keuken is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je verkent activiteiten in keuken en restaurant op vlak van uitbatingsvormen, grondstoffen en materieel. Je verwerft basiskennis en basisvaardigheden binnen keuken en restaurant. Je hebt daarbij aandacht voor voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen. Je oefent in gasten gastvrij bedienen en communiceren in het Nederlands, Engels en Frans.

Iets voor mij?

Als je praktisch bent ingesteld, interesse hebt in het werken met voeding en het bedienen van gasten, dan is deze studierichting zeker iets voor jou! Je wil daarnaast ook graag praktisch en creatief aan de slag gaan met voeding. Je bent ook communicatief, creatief en sociaal ingesteld. Je gaat graag met mensen om en wil hen gastvrij en stijlvol leren ontvangen.

Wat zijn mijn toekomstmogelijkheden?  

Na de 2de graad kan je in de 3de graad verder studeren in de richting restaurant en keuken, wat een logische vervolgopleiding is.

Na je studie kan je gaan werken als hulpkok of kelner.

Verder studeren kan je ook door een graduaatsopleiding te volgen of een beroepsgerichte se-n-se opleiding.