logo
SCHRIJF JE IN

Open Ateliers op maat van het leerplan lager onderwijs

Sint-Lutgardis Mol is een innoverende secundaire school met een ruim aanbod aan technische en beroepsgerichte opleidingen. Met het project ‘Open Ateliers’ zetten wij onze deuren open voor leerlingen uit het vijfde en/of zesde leerjaar en bieden wij een aantal actieve workshops aan op maat van het leerplan van lagere scholen.

De workshops van ‘Open Ateliers’ worden uitgewerkt en gekaderd binnen de doelstellingen van het leerplan lager onderwijs. Daarnaast delen wij als secundaire school onze infrastructuur, kennis en expertise met uw leerlingen en leerkrachten. De leerlingen van het vijfde en/of zesde leerjaar kunnen op die manier ook al eens proeven van de sfeer van een secundaire school.

Onze ‘Open Ateliers’ bestaat uit 4 verschillende workshops, waaruit u één of meerdere kan kiezen voor uw leerlingen:

  • “Ai, dat doet pijn. Help!”

o Suggestie link doelstellingen met Wereldoriëntatie (Mens & Natuur: 7.15 en 7.16)

o Inhoud: Wat moet je doen bij een neusbloeding? Hoe verzorg je een snijwonde, lichte schaafwonde en een brandwonde? Hoe kan je het bewustzijn en de ademhaling vaststellen? Dit zijn vragen die in deze workshop onder andere aan bod komen. Een workshop die kadert binnen lessen rond eerstehulpverlening bij ongeval (EHBO). Leerlingen kunnen werken met verzorgingsmateriaal en didactische poppen om technieken in te oefenen. De leerlingen verkrijgen op basis van deze introductie een attest van de gevolgde EHBO-training.

  • “Beauty & Lifestyle”

o Suggestie link doelstellingen met Wereldoriëntatie (Mens & Levensonderhoud: 1.1, 1.5; Mens & Medemens: 4.4; Mens & Tijd: 8.1; Mens & het Muzische: 3.2, 3.4, 3.5), Bewegingsopvoeding (Gezonde & Veilige Levensstijl 1)

o Inhoud: in deze workshop leren kinderen genieten van een wellness-behandeling met toepassing van enkele behandelingstechnieken (bijv.: nieuwe haarverzorgingstechnieken, haartrends, massage, make-up, nagels lakken, een voetverzorging, … ). Leerlingen kunnen deze behandelingen ervaren en/of zelf uitoefenen. Dit alles wordt aangeboden via een “voor & na sessie”.

  • “Komen Koken”

o Suggestie link doelstellingen met Wereldoriëntatie (Mens & Techniek: 6.4, 6.12, 6.14, 6.15, 6.16; Mens & Levensonderhoud: 1.1, 1.3, 1.5)

o Inhoud: in deze workshop leren de leerlingen als echte koks in een didactische keuken koken. Hiervoor werken ze met specifiek keukengerei en kookmateriaal. Ze leren werken met verschillende producten en leren verschillen tussen smaken proeven.

  • “In de verf gezet”

o Suggestie link doelstellingen met Muzische Opvoeding (Beeldopvoeding: 1 tot 19); Wereldoriëntatie (Mens & het Muzische: 3.7, 3.8, 3.9)

o Inhoud: in deze workshop maken de leerlingen zelf een eigen schildersopdracht en experimenteren ze met verschillende schilderstechnieken en materialen. Hun eigen creatie mogen de leerlingen nadien mee naar huis nemen.

Organisatie

De workshops worden gegeven door onze vakleerkrachten. U mag op meerdere data workshops inplannen. ‘Open Ateliers’ vindt enkel plaats in de voormiddag. De workshop start telkens om 9 uur en het einde is voorzien om 12 uur. De workshops gaan door in één van de lokalen van Sint-Lutgardis (Gasthuisstraat 3, 2400 Mol).

Voor meer info of vragen kan u steeds contact opnemen met de directie, An Van De Kerkhof of Jana Syen op het telefoonnummer 014 20 20 20 of kan u mailen naar info@sintlutgardis.be.

Reacties van leerlingen uit de lagere school:

“Het was super leuk, ik heb kei veel bijgeleerd”
“Ik vond het heel leuk en ik hoop dat ik dit meer kan doen!”
“Alles dat jullie ons hebben geleerd was fantastisch, echt waar!” 
“Ik vond het erg leuk en vooral het scheren, en ik heb ervan genoten”
“Ik had niet verwacht dat we zoveel leuke dingen gingen doen. Het was kei leuk!”
“Ik had minder verwacht, volgende keer wil ik een hele dag komen”
“Veel leuker dan verwacht. Allemaal een dikke dank u J”

Sfeerbeelden Open Ateliers:

 

Chrissy Cauwenbergh

Ik heb nog steeds contact met sommige leerkrachten. Ik zou Sint-Lutgardis zeker aanbevelen, daar hoef je niet over te twijfelen.

Dirk Luyckx

De Hotelschool in Mol is een absolute aanrader. Het heeft mij een goede basis gegeven om een eigen zaak te starten.

Zaakvoerder Bistro Opera, Mol

Bo Stevens

Wil je in een keuken of een zaal werken, kom dan naar de Hotelschool in Mol want dat is een topper.

Deelnemer Mijn Pop-uprestaurant (VTM)

Sara Volckaert

Ik vind het zeer positief dat de school de leerlingen betrekt en keuzes leert maken

Lore Frederickx

Je voelt je niet behandeld als een nummer. Ze nemen de tijd om uit te zoeken waar uw talenten liggen.

Claudia Snoeckx

Ik heb mijn creativiteit ten volle kunnen ontwikkelen en de kennis van het vak geleerd in de opleiding Schilderwerk en Decoratie.

Zaakvoerder Berazzi, Lommel

Evy Goelen

Ik volgde haarzorg op Sint-Lutgardis omdat de school goed aangeprezen stond. Als je twijfelt bij de keuze van een goede school, zou ik Sint-Lutgardis aanbevelen.

Kapsalon Sanké, Mol

Eveline

Ik heb indertijd gekozen voor Sint-Lutgardis omwille van de kwaliteit van de opleiding. Ik was al de derde generatie in mijn familie die voor deze school koos.

Schoonheidsinsituut Sublim