Onze studenten uit het zevende jaar Esthetische lichaamsverzorging organiseerden een workshop ‘dag make-up’. Coralie blikt tevreden terug en kondigt al een nieuwe datum aan. “We hadden het idee om met de producten van Bellapierre aan de slag te gaan tijdens een workshop. Het is een 
Read more
Onze scholengemeenschap KSOM organiseert elk jaar BaoSo-dagen, een moment dat leerlingen uit het zesde leerjaar kennis kunnen maken met het Katholiek Secundair Onderwijs Mol. Dit jaar brachten honderden leerlingen uit de basisschool een bezoek aan elke campus van KSOM. De lagere schoolkinderen konden via leuke doe-opdrachten kennismaken met Sint-Lutgardis.
Read more
De leerlingen van 5VZ namen deel aan een bewegingsactiviteit voor ouderen met als doel de mensen zolang mogelijk actief (zowel lichamelijk als geestelijk) te laten blijven. We kregen naast spierversterkende en evenwichtsoefeningen ook oefeningen ter preventie van dementie. Het is namelijk zo dat mensen die meer bewegen minder kans hebben op het ontwikkelen van dementie. Met bewegen kan je dementie niet stoppen, maar wel lijkt het dementie te vertragen. Zo verbeter je het denkvermogen en verloopt het doen van alledaagse activiteiten beter.
Read more
Taal is bijzonder belangrijk en daarom wil onze school hier ook sterk op inzetten. Enkele leerkrachten zorgden voor onze eigen schoolbibliotheek.
Read more
De leerlingen uit 1Ba hebben tijdens een les over mode geleerd hoe ze op een duurzame manier met kledij kunnen omspringen. "De lln brachten van thuis 'oude kledingstukken' mee. De opdracht was om deze kledingstukken een nieuw leven te geven. De leerlingen hadden vooraf opgezocht wat ze eventueel kunnen maken met deze kledingstukken", legt leerkracht Els Slegers uit.
Read more
Onze studenten uit het zevende jaar Kinderzorg verblijven momenteel in Zwitserland. Via de organisatie Intersoc begeleiden onze leerlingen er kleuters. "We zijn met de slee op pad gegaan en dat vonden de kinderen heel fijn. Ze vinden ook de activiteiten die we in de club organiseren plezant. We beginnen elke dag met een ochtendgym", laat Amber weten vanuit Zwitserland.
Read more
Voor het project 'Op pad met Jos en Maria' gingen de leerlingen van 5 verzorging op bezoek bij een bewoner van een serviceflat van Ten Hove. Onze studenten kregen natuurlijk wel een opdracht mee. Ze gingen een gesprek aan met deze bewoner en observeerden hem om een zo goed mogelijk beeld te krijgen wat betreft hun zelfredzaamheid. Het doel van dit project is om waar nodig informatie of activiteiten aan te bieden die de zelfredzaamheid bevorderen.
Read more
Onze afdelingen schoonheidsverzorging en haarzorg organiseren, in samenwerking met de andere afdelingen uit onze school, ‘Sint-Lutgardis at the festivals’. Tijdens deze spetterende show zullen onze leerlingen hun unieke creaties op het podium tonen in een totaalspektakel met zang en dans en dit alles in het thema festivals. Wij willen u zeer graag uitnodigen op deze show die zal plaatsvinden op woensdag 20 maart 2019. De namiddagvoorstelling start om 15 uur, de avondvoorstelling om 19.30 uur. De show vindt plaats in de zaal van het Technisch Instituut Sint-Paulus (TISP), Kruisven 25 in Mol. U kan kaarten in voorverkoop aan €8 reserveren via het nummer van onze school 014 202020. Aan de kassa betaal je €10. Indien u nog vragen heeft, dan mag je mevrouw Anita Wils (opleidingsverantwoordelijke haarzorg en schoonheidsverzorging) contacteren, eveneens via het nummer van de school 014 20 20 20. Wij hopen alvast jou te mogen verwelkomen.
Read more
De leerlingen uit het vierde jaar verzorging-voeding hebben lekkere en originele hapjes bereid.  Wat hebben we allemaal gemaakt: * Taboulé van kalkoen, granaatappel en verse munt * Tomaat met mozzarella * Hapjesbrood/ plukbrood * Witloof met roerei en gerookte zalm * Bladerdeegrolletjes met chorizo en pesto (kerstboom) * Bladerdeegrolletjes met zalm en kruidenkaas * Eiersalade met witloof * Worstenbroodje * Tomatenroomsoep * Mini vanille appelstrudels
Read more
Onze studenten uit het 7e jaar Duaal kapper-stylist hebben een nascholing gevolgd over retail. Ze trokken daarvoor met de trein naar Antwerpen. Onze kappers kregen een pittig programma voorgeschoteld: Retail is meer dan alleen maar verkopen.  Tijdens deze opleiding krijgen cursisten praktische tips en tricks 
Read more