SintLutgardis_Horeca

De leerlingen verkennen activiteiten in keuken, restaurant en logiesverstrekking op vlak van uitbatingsvormen, grondstoffen, materieel.
Ze verwerven de basiskennis en de basisvaardigheden binnen keuken, restaurant, onthaal van gasten.
Ze hebben daarbij aandacht voor voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen, het plannen en organiseren.
Ze verkennen de wetgeving op vlak van arbeids- en voedselveiligheid en leven deze na. Ze oefenen in gasten gastvrij bedienen en communiceren in Nederlands, Engels en Frans.
Ook bedrijfseconomische onderwerpen zoals ondernemingsvormen, aan- en verkoopverrichtingen, betaling en inning en de principes van dubbel boekhouden komen aan bod.

Welk profiel heb je als leerling?

Leerlingen Horeca zijn sterk in het leren binnen de concrete contexten eigen aan het studiedomein en de studierichting.
Ze verdiepen en overstijgen de praktische zijde van de studierichting door meer theoretische inzichten en concepten te verwerven.
Zij zijn in staat om effectieve handelingen te stellen om concrete uitdagingen aan te pakken. Fijn-motorische vaardigheden helpen leerlingen om tot realisaties in de praktijk te komen.

Ze zijn sociaal en communicatief vaardig in functie van het onthalen en bedienen van gasten. Ze gaan praktisch en creatief aan de slag met voeding. Zij leren samenwerken in team en ontwikkelen een fijne motoriek.
Zij zijn creatief en flexibel en verwerven inzicht in technieken, processen en organisatie in de brede context van horeca.

Doorstroom

Doorstroomprofiel na de 2de graad

Je kan bij ons op school volgende doorstroomrichtingen kiezen.

  • BK kelner
  • BK kok

Doorstroomprofiel na de 3de graad

  • Sociale wetenschappen 
  • Handelswetenschappen
  • Bedrijfskunde
  • Hotelmanagement 
  • Wellbeing- en vitaliteitsmanagement 
  • Onderwijs