Heraanleg Centrum West

Samen naar een fietsveilige buurt.

Dit schooljaar 2022-2023 start de gemeente Mol met werken rondom onze school. Deze werken bestaan uit het vernieuwen van de straten, voetpaden, riolering en het uitbreiden van het warmtenet door Fluvius. Ook voorziet de gemeente meer groen in het straatbeeld. Dit project ‘Heraanleg Centrum West’ zal in totaal ongeveer 2 jaren duren.

Het project Centrum West omvat de Collegestraat, Vennestraat, Schansstraat (deel tussen Collegestraat en Edmond van Hoofstraat), Gasstraat, Asstraat, Gasthuisstraat en Sint-Pieterstraat (deel tussen Adolf Reydamslaan en Rondplein).

De straten rondom onze school worden ingericht als fietsstraten (Collegestraat, Vennestraat en de Schansstraat). Naast de fietsstraten voorziet de gemeente ook voor de Asstraat en een deel van de Gasstraat en de Sint-Pieterstraat een fietsvriendelijke inrichting. Tenslotte omvat het project ook de aanleg van een fietsveilige aansluiting van de Collegestraat en Sint-Pieterstraat met de Jakob Smitslaan.

Om de impact van de wegenwerken te beperken, worden de werken opgedeeld in verschillende fases.

De wegenwerken zullen steeds plaatsvinden in één of enkele straten; andere straten blijven dan onaangeroerd of zijn grotendeels afgewerkt.

Meer info kan je terugvinden via: deze website of de Brochure.

Werken rondom school Fase 1

De 1ste fase start op 3 oktober en zal ongeveer 4 à 5 maanden duren. De werken vinden tijdens deze fase plaats in de Collegestraat tot aan het kruispunt van de Vennestraat.

De Vennestraat en de Schansstraat blijven toegankelijk.

Leerlingen die hun bushalte hebben aan de Markt/ kerk en via de Collegestraat naar onze school wandelen of met de fiets via deze weg naar onze school komen, kunnen best via de E. van Hoofstraat of via de Martelarenstraat de weg naar school nemen.