• Alles
  • Eerste graad
  • Hotelschool
  • Kappersschool
  • School
  • School for Rights
  • Verzorgingsschool
  • Wellnessschool

Welkom op onze infoavond op 30 april

Onze school organiseert op dinsdag 30 april een infoavond. Tijdens deze avond geven we jou graag meer uitleg over het studieaanbod op Sint-Lutgardis. We voorzien aparte infomomenten voor ouders en leerlingen die in het eerste jaar starten, die de overgang maken van het eerste naar 

Welkom op onze Open Dag!

Eerstejaars flink aan het werk gezet tijdens bezoek aan Hotelschool

Onze leerlingen uit 1B brengen een bezoek aan de verschillende afdelingen in onze school. Zo ook aan onze Hotelschool, waar ze zelf aan het werk werden gezet.

De leerlingen kregen eerst een algemene uitleg, aan de hand van een PP, van opleidingsverantwoordelijke mijnheer Rademakers. Daarna mochten ze zelf aan het werk. Ze mochten een mocktail maken en proeven, deeg bereiden voor de broodjes van het restaurant, groenten snijden voor de soep van de zelfbediening, ingrediënten afwegen voor de koekjes van de high tea, Engelse thee leren zetten en natuurlijk ook … industrieel leren afwassen!

Foto’s: Onze Spetterende Show was een groot succes!

Op 20 maart vond onze Spetterende Show plaats. Tientallen leerlingen en leerkrachten uit al onze afdelingen zetten hun beste beentje voor om op en rond de catwalk voor een geweldige show te zorgen.

Terwijl onze studierichtingen Schilderwerk en Decoratie en Verzorging voor de mooie aankleding van de zaal en het decor zorgden, nam de Hotelschool de foodkraampjes voor zijn rekening met bijzonder lekkere snacks.

Op het podium konden de honderden bezoekers genieten van de fantastische creaties die de leerlingen uit onze Kappersschool en Wellnessschool zelf bedachten en uitvoerden op de vele modellen.
De positieve reacties na de show waren overweldigend. Wat een talent op Sint-Lutgardis! Een grote dankjewel aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan het welslagen van deze show.

“Veel positieve feedback”: Workshop dag make-up wordt opnieuw ingericht

Onze studenten uit het zevende jaar Esthetische lichaamsverzorging organiseerden een workshop ‘dag make-up’. Coralie blikt tevreden terug en kondigt al een nieuwe datum aan. “We hadden het idee om met de producten van Bellapierre aan de slag te gaan tijdens een workshop. Het is een 

Honderden leerlingen uit zesde leerjaar op bezoek

Onze scholengemeenschap KSOM organiseert elk jaar BaoSo-dagen, een moment dat leerlingen uit het zesde leerjaar kennis kunnen maken met het Katholiek Secundair Onderwijs Mol.

Dit jaar brachten honderden leerlingen uit de basisschool een bezoek aan elke campus van KSOM. De lagere schoolkinderen konden via leuke doe-opdrachten kennismaken met Sint-Lutgardis.

Leerlingen Verzorging trekken naar woonzorgcentrum: Bewegen tegen dementie

De leerlingen van 5VZ namen deel aan een bewegingsactiviteit voor ouderen met als doel de mensen zolang mogelijk actief (zowel lichamelijk als geestelijk) te laten blijven. We kregen naast spierversterkende en evenwichtsoefeningen ook oefeningen ter preventie van dementie.

Het is namelijk zo dat mensen die meer bewegen minder kans hebben op het ontwikkelen van dementie. Met bewegen kan je dementie niet stoppen, maar wel lijkt het dementie te vertragen. Zo verbeter je het denkvermogen en verloopt het doen van alledaagse activiteiten beter.

Onze schoolbib is een feit

Taal is bijzonder belangrijk en daarom wil onze school hier ook sterk op inzetten. Enkele leerkrachten zorgden voor onze eigen schoolbibliotheek.

Leerlingen leren duurzaam omgaan met kledij

De leerlingen uit 1Ba hebben tijdens een les over mode geleerd hoe ze op een duurzame manier met kledij kunnen omspringen.

“De lln brachten van thuis ‘oude kledingstukken’ mee. De opdracht was om deze kledingstukken een nieuw leven te geven. De leerlingen hadden vooraf opgezocht wat ze eventueel kunnen maken met deze kledingstukken”, legt leerkracht Els Slegers uit.

Studenten kinderzorg leren de praktijk momenteel in Zwitserland

Onze studenten uit het zevende jaar Kinderzorg verblijven momenteel in Zwitserland. Via de organisatie Intersoc begeleiden onze leerlingen er kleuters.

“We zijn met de slee op pad gegaan en dat vonden de kinderen heel fijn. Ze vinden ook de activiteiten die we in de club organiseren plezant. We beginnen elke dag met een ochtendgym”, laat Amber weten vanuit Zwitserland.