• Alles
  • Hotelschool
  • Schildersschool
  • School
  • School for Rights
  • Wellnessschool

Inschrijvingen en inlichtingen tijdens kerstvakantie

Op vrijdag 20 december 2019 en op vrijdag 3 januari 2020 kan je op Sint-Lutgardis terecht voor voor inlichtingen en om je in te schrijven. We vragen wel om hiervoor een afspraak te maken. Dat kan via het nummer van de school 014202020 of via mevrouw Van De Kerkhof op het nummer 0476439577.

Onze schoonheidsspecialistes verwenden patiënten tijdens Dag van de Kanker

Op 18 oktober was het Dag van de Kanker. Tijdens die dag hebben onze studenten uit het 7e jaar Esthetische Lichaamsverzorging extra aandacht geschonken aan kankerpatiënten.

Onze studenten trokken naar het ziekenhuis om kankerpatiënten een deugddoende verzorging te geven. “Wij hebben volgende behandelingen aangeboden: een ontspannende rugmassage, een gelaatsverzorging en een spa pedicure”, vertelt Anna.

Onze studenten zetten hun beste beentje voor in European Young Painters Camp in Oostenrijk

Twee leerlingen uit onze opleiding Schilderwerk en decoratie vertoeven momenteel in Oostenrijk. Daar nemen ze deel aan het ‘European Young Painters Camp’.

Sint-Lutgardis organiseert eerste avond voor oud-leerlingen

Voor het eerst zal onze school een avond organiseren voor onze oud-leerlingen. Die zal plaatsvinden op vrijdag 6 maart 2020.

Leerlingen en leerkrachten enthousiast over onze nieuwe schoolbib

Onze schoolbib is helemaal klaar. Leerlingen kunnen elke dag in onze bib terecht om er rustig een boek te lezen.

Project dAnsbeeLd: derdejaars dansen doorheen onze school

Dit jaar organiseerden we een cultuurproject voor leerlingen uit het derde jaar. DAnsbeeLd creëerde een dansproject met onze leerlingen die dit uitvoerden tijdens onze Open Dag doorheen verschillende locaties op onze school. Een kleine beeldmontage.

Foto’s: onze leerlingen zetten hun sportiefste beentje voor

De afgelopen weken hebben onze leerlingen hun sportiefste beentje voorgezet. Zo was er de sportdag, de voetbalcompetitie en de netbalcompetitie. Wij blikken terug aan de hand van enkele leuke foto’s.

Foto: Schoonheidsverzorging in actie tijdens de Open Dag

Op 12 mei vond onze Open Dag plaats. Leerlingen uit alle afdelingen in Sint-Lutgardis demonstreerden hun talenten. Bekijk de studenten uit onze Wellnessschool in actie.

Maak zelf de mocktails van onze Open Dag!

Tijdens onze Open Dag kon je genieten van een aantal mocktails. Voor ieder wel een keuze. Wil je graag zelf aan de slag? Geen probleem, we bieden je de eerste stappen aan om dit perfect alternatief tot een goed einde te brengen. Via deze link 

Tess werd derde in nationale wedstrijd schilderwerk en decoratie

Voor het eerst namen enkele leerlingen uit onze afdeling Schilderwerk en decoratie deel aan World Skills, een soort van Olympische Spelen voor uw vakgebied. Onze leerlingen deden het uitstekend.

Liefst vier van onze studenten geraakten door de preselectie op school. Daarna mocht het viertal twee dagen naar Ciney om er samen met geselecteerde jongeren uit gans België proeven af te leggen. Ze moesten hun bekwaamheden tonen in proeven met behangen, schilderen, tekenen en snelheid van uitvoering.

Onze leerlingen deden het allemaal goed, maar Tess Janssens schopte het uiteindelijk tot op het podium. Ze behaalde de bronzen medaille en kroonde zich zo tot derde beste jonge schilder van ons land.

“Ik was natuurlijk wel gelukkig en trots. Ik ben tevreden met dit resultaat”, lacht ze. Het was nochtans niet evident om de uitdagende proeven tot een goed einde te brengen. “Tijdens de proeven speelden de zenuwen wel een rol. Ik moest voortdurend trachten om die onder controle te houden.”

Het was mede dankzij een goede voorbereiding dat Tess het knappe resultaat wist te behalen. “We hebben veel geoefend op school en ook mijn papa heeft me goed geholpen. Ik vind het positief dat de school hieraan deelneemt want dit is een kans die je niet snel krijgt”, besluit Tess.