• Alles
  • Eerste graad
  • Kappersschool
  • Schildersschool
  • School
  • Verzorgingsschool

Vijfdejaars verwennen bewoners van Ten Hove

Tijdens de uitvoering van het project ‘geuren en kleuren’ verwennen de leerlingen van 5 verzorging de bewoners van Ten Hove met een knutselactiviteit en een handmassage.

De bedoeling van het project is dat we aandacht hebben voor het welbevinden en de betrokkenheid van de zorgvragers en de zelfredzaamheid gaan stimuleren”, leggen de leerkrachten uit.

“We houden rekening met de degelijkheden en de beperkingen van de zorgvragers. Onze mensen hebben enorm genoten van dit project. Het was zeker voor herhaling vatbaar.”

Tekening van Leila valt in de prijzen

Vlaamse Olympiade Vereniging heeft u de eer om u en uw ouders, vrienden en leraren uit te nodigen voor de finale van de tekenwedstrijd “de kunst van het samen leven”

Fotoreportage: 7 Hs op teambuilding

De studenten van 7 Haarstilist trokken op teambuilding. Ze gingen onder meer aan de slag bij een bakker. Dat het een leuke dag werd, blijkt wel uit de fotoreportage.

Een dankjewel aan onze meters en peter

De studenten uit het vijfde jaar verzorging ontfermen zich dit schooljaar over de leerlingen die in het eerste jaar zijn gestart. 

Alle eerstejaars hebben een aantal meters en één peter toegewezen gekregen. De jongste leerlingen uit onze school kunnen al sinds het begin van dit schooljaar bij hun terecht met vragen en of problemen.

Daarnaast hebben zij ook al gezamenlijke activiteiten gedaan en zullen er nog volgen. We willen onze meters en peter alvast bedanken voor hun inzet!

Het kind en Halloween: eerstejaars werden enkele weken ondergedompeld in dit thema

Onze leerlingen uit 1B hebben gewerkt rond het thema ‘Het kind en Halloween’. Dit thema kwam in zowat alle vakken aan bod. Een greep uit de activiteiten: pompoensoep met spinnenballetjes bereiden, leren over de school vroeger en elders, een kleurplaat Halloween printen, een theelichthouder uit 

Vijfdejaars blikken dankbaar terug op ontmoetingsdagen: “We hebben prachtige levenslessen meegekregen”

Alle vijfdejaars hebben er drie ontmoetingsdagen opzitten. Daarvoor trokken ze naar de Hoge Rielen. Imerge uit 5 Verzorging blikt met een bijzonder goed gevoel terug.

“Wij willen met onze klas de organisatoren bedanken voor de kans om op ontmoetingsdagen te gaan. Zo hebben wij elkaar nog beter leren kennen en kunnen werken aan onze band met de klas om de laatste 2 schooljaren fijn af te sluiten met elkaar.”

“Wij hebben leuke activiteiten gedaan, hebben prachtige levenslessen meegekregen, gelachen en gehuild”, aldus Imerge.

Toekomstige schoonheidsspecialistes trekken naar parfumeriezaken

De vierdejaars uit onze wellnessschool leren tijdens de lessen vaktechnologie over parfums. Leuk en interessant, zeker als er een bezoekje aan parfumeriezaken aan gekoppeld wordt. Ook de theorie leer je vaak het best in het echte werkveld. Daarom bezochten de leerlingen uit 4BE verscheidene parfumeriezaken 

Eerstejaars maken kennis met hotel-voeding tijdens O-project

In onze scholengemeenschap KSOM organiseren we het Oriënteringsproject in het eerste jaar. De leerlingen die deze richting kiezen, maken kennis met het studieaanbod op de verschillende scholen van onze scholengemeenschap.

Op Sint-Lutgardis zetten de eerstejaars zo hun eerste stappen in de keuken om kennis te maken met hotel-voeding.

Eerstejaars trekken naar kinderdagverblijf ‘t Molleke

Al onze leerlingen uit 1B hebben in verschillende vakken gewerkt rond het thema ‘Het kind’. Eén van de activiteiten was een bezoek aan het kinderdagverblijf ‘t Molleke. Eerst kregen onze eerstejaars een algemene uitleg over de werking van het kinderdagverblijf. Nadien kregen ze even de tijd 

Derdejaars uit onze Hotelschool op zoektocht

De leerlingen uit het derde jaar Restaurant en Keuken kunnen terugblikken op een geslaagde klasdag. Samen met hun klasmentor deden ze een teambuildingactiviteit.

“We deden een zoektocht met geocache van de toeristische dienst van Mol, een toffe activiteit”, klinkt het bij mijnheer Van Gompel die zag dat zijn studenten goed samenwerkten.

“De leerlingen hebben een aangename namiddag gehad en dit kwam de klassfeer ten goede omdat ze samen de route moesten zoeken en opdrachten moesten oplossen.”