duaal-360x150
ZEER VLOT
BEREIKBAAR

Gunstige ligging in het centrum van Mol en daardoor zeer vlot bereikbaar met openbaar vervoer.

UITGERUSTE
VAKLOKALEN

Een gloednieuw schoolgebouw en goed uitgeruste praktijklokalen met de nieuwste technieken.

LEERLING
CENTRAAL

Bij ons staat elke leerling centraal. Een optimale begeleiding om ieders talenten ten volle te ontplooien.


Wat is duaal leren?

  Bij duaal leren leer je vaardigheden in de school en op de werkvloer. Het is een combinatie van het traditionele schoolgaan met werkervaring opdoen op de echte werkplek. Het is dus een zeer sterk praktijkgerichte opleiding die jouw kansen op de werkvloer vergroot.

  Direct werk

  De trajectbegeleider is een leerkracht en zorgt voor de praktische opleiding in de school. Hij gaat mee op zoek naar een geschikte werkplaats. De trajectbegeleider ondersteunt jou zowel in de school als op de werkvloer en volgt je opleiding nauwgezet mee op.

  Hoe ziet een opleiding duaal eruit?

  Leren in de echte praktijk

  Het merendeel van je opleiding breng je door op de werkvloer en onder begeleiding van een werkgever (jouw mentor). Het is op de echte werkvloer dat je het vak aanleert. De mentor leert je de specialisatie aan en hij helpt je met al je vragen.

  Daarnaast word je ook begeleid door een trajectbegeleider van onze school. De trajectbegeleider is jouw persoonlijke coach en helpt je doorheen gans jouw leerproces, zowel op de werkvloer als op school.

  Zelfstandig leren op school

  In de duale opleiding combineer je leren op de werkvloer met leren op school. Een aantal dagen per week kom je naar school voor een algemene vorming en praktijkopleiding. Je krijgt dan ook les van je trajectbegeleider.

  Tijdens de praktijklessen op school worden de competenties verder aangeleerd. Bepaalde problemen of moeilijkheden vanop de werkvloer worden tijdens de praktijklessen besproken en verder ingeoefend. Zo bieden we onderwijs op maat aan.

  Leervergoeding

  Je sluit een overeenkomst af met een werkgever en de school. In een ‘overeenkomst alternerende opleiding’ krijg je een leervergoeding en bouw je in beperkte mate socialezekerheidsrechten op.

  Je ontvangt maximaal 520 euro per maand. Je ouders hebben nog recht op kindergeld. Je leert dan minimaal 22 uur per week op de werkvloer.

  Contactpersoon

  Jana Syen
  Tel: 014 202020
  jana.syen@sintlutgardis.be

  Is duaal leren iets voor jou?

  • Je wil graag werken.
  • Je bent bereid leerstof zelfstandig te verwerven.
  • Je bent praktisch ingesteld en wil graag al doende leren.
  • Je hebt verantwoordelijkheidszin en neemt initiatief.

  Ons aanbod duaal

  Je kan op Sint-Lutgardis volgende opleidingen in duaal leren volgen:

  • 5 Haarzorg duaal
  • 6 Haarzorg duaal
  • 7 Kapper-stylist duaal
  • 5 Schildwerk & decoratie duaal
  • 6 Schilderwerk & decoratie duaal
  • 7 Kinderzorg duaal
  • 7 Grootkeukenkok duaal

  Wat onze leerlingen vertellen over duaal leren

  “Ik heb duaal gekozen omdat we niet elke dag naar school moeten. We leren de praktijk vooral op de werkvloer en dat is heel fijn.” – Kim Vansant

  “Ik ben heel tevreden over duaal. Je ontdekt of je het beroep dat je leert graag genoeg doet om het je hele loopbaan te doen.” – Robbe Brecx

  NIEUWS

  Het laatste nieuws uit onze school