logo
SCHRIJF JE IN

Zevendejaars bezochten concentratiekampen: “Het was heftig”

Alle leerlingen uit het zevende jaar trokken naar Duitsland. Daar bezochten ze de steden Keulen en Weimar en kregen ze een rondleiding door twee concentratiekampen.

De studenten bezochten Kamp Mittelbau-Dora en Buchenwald. “Ik vond het heel interessant, maar ook heel heftig”, blikt Noa terug.

“Door het bezoek aan de concentratiekampen dringt het besef van wat er allemaal gebeurd is nog meer door en kan ik vollediger beeld vormen. Toen ik de avond na het bezoek aan Kamp Dora ging slapen, zag ik die beelden opnieuw.”

Noa vindt dat onze school deze uitstap moet blijven organiseren. “Het maakt deel uit van onze geschiedenis, het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen dit zien. Als je die concentratiekampen gezien hebt, dan besef je pas echt dat wij geen reden tot klagen hebben.”

Comments are closed.

Lore Frederickx

Je voelt je niet behandeld als een nummer. Ze nemen de tijd om uit te zoeken waar uw talenten liggen.

Bo Stevens

Wil je in een keuken of een zaal werken, kom dan naar de Hotelschool in Mol want dat is een topper.

Deelnemer Mijn Pop-uprestaurant (VTM)

Dirk Luyckx

De Hotelschool in Mol is een absolute aanrader. Het heeft mij een goede basis gegeven om een eigen zaak te starten.

Zaakvoerder Bistro Opera, Mol

Eveline

Ik heb indertijd gekozen voor Sint-Lutgardis omwille van de kwaliteit van de opleiding. Ik was al de derde generatie in mijn familie die voor deze school koos.

Schoonheidsinsituut Sublim

Evy Goelen

Ik volgde haarzorg op Sint-Lutgardis omdat de school goed aangeprezen stond. Als je twijfelt bij de keuze van een goede school, zou ik Sint-Lutgardis aanbevelen.

Kapsalon Sanké, Mol

Claudia Snoeckx

Ik heb mijn creativiteit ten volle kunnen ontwikkelen en de kennis van het vak geleerd in de opleiding Schilderwerk en Decoratie.

Zaakvoerder Berazzi, Lommel

Sara Volckaert

Ik vind het zeer positief dat de school de leerlingen betrekt en keuzes leert maken

Chrissy Cauwenbergh

Ik heb nog steeds contact met sommige leerkrachten. Ik zou Sint-Lutgardis zeker aanbevelen, daar hoef je niet over te twijfelen.