Zevendejaars bezochten concentratiekampen: “Het was heftig”

Alle leerlingen uit het zevende jaar trokken naar Duitsland. Daar bezochten ze de steden Keulen en Weimar en kregen ze een rondleiding door twee concentratiekampen.

De studenten bezochten Kamp Mittelbau-Dora en Buchenwald. “Ik vond het heel interessant, maar ook heel heftig”, blikt Noa terug.

“Door het bezoek aan de concentratiekampen dringt het besef van wat er allemaal gebeurd is nog meer door en kan ik vollediger beeld vormen. Toen ik de avond na het bezoek aan Kamp Dora ging slapen, zag ik die beelden opnieuw.”

Noa vindt dat onze school deze uitstap moet blijven organiseren. “Het maakt deel uit van onze geschiedenis, het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen dit zien. Als je die concentratiekampen gezien hebt, dan besef je pas echt dat wij geen reden tot klagen hebben.”

Comments are closed.