“In Zwitserland hebben we kunnen ervaren hoe leuk de job van kinderverzorgster is”

Onze studenten Kinderzorg trokken in samenwerking met Intersoc een week naar Zwitserland. Een werkvakantie want onze toekomstige leerlingen namen de zorg voor een pak kleuters voor hun rekening.

“Het was een nieuwe ervaring voor ons, we hebben echt heel veel bijgeleerd”, blikken Joren, Tessa en Silke enthousiast terug. “Eigenlijk was het als een eigen kinderdagverblijf runnen en dus moesten we echt zelfstandig werken.”

“We bereikten doelen die we in de school niet kunnen bereiken, zoals het contact met de ouders van de kindjes”, vult Noa aan. “We hebben kunnen ervaren hoe leuk de job van kinderverzorgster is en tegelijk hebben we gevoeld hoeveel verantwoordelijkheid je hebt.”

Het had nog een week langer mogen duren

“We hebben goed samengewerkt met de ganse klasgroep, veel overleg gepleegd. We vormden een hechte groep. We hebben van elkaar kunnen leren en dat is een groot voordeel ten opzichte van een stage”, zegt Laure.

“Dit is een activiteit die de school zeker moet blijven organiseren. Het was geweldig om dit te mogen ervaren, het had nog een week langer mogen duren”, besluiten de studenten eensgezind.

Comments are closed.