Sint-Lutgardis werkte samen met Plan België: “Dat maakt een échte School for Rights”

Onze school doorliep de voorbije jaren een traject in samenwerking met Plan International België om uit te groeien tot een echte jongerenrechtenschool of School for Rights. 

Op 17 april ontving Sint-Lutgardis als eerste secundaire school officieel het label en dat werd in de verf gezet met een leerlingendag. “Als je op zo’n dag door de school loopt, zou je willen dat je zelf opnieuw 16 jaar bent. Het was heel gezellig, aangenaam. Iedereen ging op een fijne manier met elkaar om”, vertelt Mieke Verwaest, development education coordinator bij Plan International België.

“Sint-Lutgardis zal bezig blijven met jongerenrechten en de manier waarop ze met jongeren omgaat.”

“We hebben samen met Sint-Lutgardis een hele weg afgelegd en nu zijn we op het punt gekomen dat het label van School for Rights uitgereikt kan worden. Het zal een boost geven aan nieuwe initiatieven zodat de school bezig blijft met jongerenrechten en de manier waarop ze met jongeren omgaat.”

“Leerkrachten hebben een belangrijke voorbeeldfunctie en tonen aan de leerlingen hoe ze respectvol met elkaar moeten omgaan. Leerlingen moeten beseffen dat ze rechten hebben, maar ook de verantwoordelijkheid om de rechten van een ander te respecteren en dat maakt een échte School for Rights”, besluit Mieke Verwaest.

Comments are closed.