logo
SCHRIJF JE IN

Sint-Lutgardis ‘s got talent

De leerlingen van 7KZ organiseerden deze week een zoektocht naar talent op onze school.

Joren zei hierover het volgende: “Een groot aantal leerlingen dat onze kerstbezinning en opendeurdag kleur gaven met hun talenten studeren dit jaar af.  Zij wilden heel graag de fakkel doorgeven. Alle leerlingen en leerkrachten kregen de kans om op 20 en 22 maart hun talent te tonen.”

“Onze talentenjacht was een succes”, vertelt hij, “we hebben veel verborgen talenten mogen ontdekken.  Er is heel wat talent dat de leerlingen die dit jaar afstuderen kan opvolgen.  Er kwamen ook een paar leerlingen een uitzonderlijk talent tonen, zo zoefde er een eenwieler over de speelplaats en werden we getrakteerd op mooi pianospel.  We zijn als klas heel blij met deze geslaagde ‘talentenjacht’.  We willen de leerlingen die hun talent zijn komen tonen heel hard bedanken.  Een groot deel van hen is bereid om dit talent te tonen op de opendeurdag en de kerstbezinning.”

De leerlingen gaven aan dat ze hiermee de volgende kinderrechten verwezenlijkten:

  • Participatie: De leerlingen van 7KZ kregen inspraak in het kiezen van een projectje.  Ze hebben dit zelf voorbereid en geëvalueerd.  De leerlingen die deelnamen kregen inspraak in wat ze wilden doen en of ze wilden deelnemen aan de open dag.
  • Non-discriminatie: elke leerling met eender welk talent was welkom en kreeg de kans om zijn/haar talent te tonen.
  • Identiteit: de leerlingen mochten volledig zichzelf zijn, zelf kiezen welk talent ze wilden tonen.
  • Familie: tijdens de opendeurdag kunnen ze hun talent laten zien aan familie en vrienden.
  • Privacy en samenkomen: de talentenjacht werd georganiseerd in besloten groep om zo de privacy van de deelnemers te garanderen.  Sommige leerlingen waren heel zenuwachtig en wilden nog niet voor een grote groep optreden.  Andere leerlingen wilden graag hun talent op de open dag laten zien.
  • Veiligheid: door het garanderen van privacy werd ook de veiligheid van de leerlingen gegarandeerd.  Ze werden niet gepushed om iets te doen.
  • Ontspanning en cultuur: leerlingen konden tonen wat ze doen ter ontspanning.  Ze willen bijdragen aan meer cultuur op school.
  • Kwaliteitsvol onderwijs: de leerlingen van 7KZ kregen de kans om dit project te verwezenlijken in de lessen PAV.
Comments are closed.

Sara Volckaert

Ik vind het zeer positief dat de school de leerlingen betrekt en keuzes leert maken

Chrissy Cauwenbergh

Ik heb nog steeds contact met sommige leerkrachten. Ik zou Sint-Lutgardis zeker aanbevelen, daar hoef je niet over te twijfelen.

Eveline

Ik heb indertijd gekozen voor Sint-Lutgardis omwille van de kwaliteit van de opleiding. Ik was al de derde generatie in mijn familie die voor deze school koos.

Schoonheidsinsituut Sublim

Bo Stevens

Wil je in een keuken of een zaal werken, kom dan naar de Hotelschool in Mol want dat is een topper.

Deelnemer Mijn Pop-uprestaurant (VTM)

Claudia Snoeckx

Ik heb mijn creativiteit ten volle kunnen ontwikkelen en de kennis van het vak geleerd in de opleiding Schilderwerk en Decoratie.

Zaakvoerder Berazzi, Lommel

Lore Frederickx

Je voelt je niet behandeld als een nummer. Ze nemen de tijd om uit te zoeken waar uw talenten liggen.

Dirk Luyckx

De Hotelschool in Mol is een absolute aanrader. Het heeft mij een goede basis gegeven om een eigen zaak te starten.

Zaakvoerder Bistro Opera, Mol

Evy Goelen

Ik volgde haarzorg op Sint-Lutgardis omdat de school goed aangeprezen stond. Als je twijfelt bij de keuze van een goede school, zou ik Sint-Lutgardis aanbevelen.

Kapsalon Sanké, Mol