logo
SCHRIJF JE IN

Een tafelventilator op zonne-energie

De leerlingen van 1OR hebben tijdens de les techniek een tafelventilator gemaakt op zonne-energie. Ze kregen les over hernieuwbare en niet-hernieuwbare energiebronnen en de tafelventilator is daar een toepassing op. 

Kira legt uit: “We hadden een klein, vierkant blokje. Daarna kregen we een motortje met een min- en plusdraadje dat we moesten ontmantelen en zo moesten we dat aan het zonnepaneel hangen. Daarna moesten we twee staafjes buigen in de juiste richting en die aan het bordje hangen. Tot slot moesten we de propeller aan de motor bevestigen via een steun. Het was best makkelijk, maar vooral plezant en leerrijk.”

Comments are closed.

Sara Volckaert

Ik vind het zeer positief dat de school de leerlingen betrekt en keuzes leert maken

Eveline

Ik heb indertijd gekozen voor Sint-Lutgardis omwille van de kwaliteit van de opleiding. Ik was al de derde generatie in mijn familie die voor deze school koos.

Schoonheidsinsituut Sublim

Claudia Snoeckx

Ik heb mijn creativiteit ten volle kunnen ontwikkelen en de kennis van het vak geleerd in de opleiding Schilderwerk en Decoratie.

Zaakvoerder Berazzi, Lommel

Evy Goelen

Ik volgde haarzorg op Sint-Lutgardis omdat de school goed aangeprezen stond. Als je twijfelt bij de keuze van een goede school, zou ik Sint-Lutgardis aanbevelen.

Kapsalon Sanké, Mol

Chrissy Cauwenbergh

Ik heb nog steeds contact met sommige leerkrachten. Ik zou Sint-Lutgardis zeker aanbevelen, daar hoef je niet over te twijfelen.

Dirk Luyckx

De Hotelschool in Mol is een absolute aanrader. Het heeft mij een goede basis gegeven om een eigen zaak te starten.

Zaakvoerder Bistro Opera, Mol

Bo Stevens

Wil je in een keuken of een zaal werken, kom dan naar de Hotelschool in Mol want dat is een topper.

Deelnemer Mijn Pop-uprestaurant (VTM)

Lore Frederickx

Je voelt je niet behandeld als een nummer. Ze nemen de tijd om uit te zoeken waar uw talenten liggen.