Video’s: Schilder Op School: leerlingen basisonderwijs reageren voor onze camera

Onze Schildersschool stond vandaag in het teken van SOS Schilder Op School. Onze zesdejaars dompelden leerlingen uit het zesde leerjaar onder in het schildersberoep.

Aangezien er een schrijnend tekort is aan geschoold personeel in een sector waar nochtans heel wat werkgelegenheid is, hebben Building Heroes, Bouwunie Schilders-decorateurs en IVP besloten om samen op 15 maart 2018 een 4de nationale actiedag rond het schilderonderwijs in Vlaanderen te organiseren. Dit onder de titel S.O.S. – Schilder Op School. Deze organisaties sloegen de handen in elkaar om deze actie vorm te geven. Dit jaar is het centrale thema F.C. De Kampioenen met als nationale peters Jan Verheyen (regisseur) en Herman Verbruggen (Markske van F.C. De Kampioenen).

Bekijk alle video’s

Leerkracht mevrouw Horemans en leerling Anke leggen uit wat SOS inhoudt:

Deelnemende leerlingen uit het zesde leerjaar reageren enthousiast:

Leerlingen uit de lagere school in actie:

Comments are closed.