Unieke studiereis voor vijfdejaars: Memorial Museum Passchendaele, Tyne Cot Cemetery en Last Post

School for Rights – recht op cultuur

Op 1 februari, trokken alle vijfdejaars, in het kader van herinneringseducatie, naar de Westhoek. Het werd een dag die een indruk naliet op de leerlingen.

De dag begon met een bezoek aan het Memorial Museum Passchendaele 1917.  “In groepjes van 10 hebben we de leerlingen rondgeleid in het museum.  Ze konden er door een loopgraf en dug-out lopen, een noodwoning bezoeken, de geur van corned beef en Yperiet opsnuiven en zich kleden als een Duitse soldaat”, aldus leerkracht Ine Beckers.

De volgende halte was Tyne Cot Cemetery.  Op deze Britse begraafplaats liggen ongeveer 11 600 soldaten begraven, velen nog onbekend.  Op de herinneringsmuur staan nog eens ongeveer 35 000 namen van vermiste Britse en Australische soldaten.  “Het was heel impressionant.  Onze leerlingen gingen op zoek naar drie graven van gesneuvelden.”

“Daarna brachten we een bezoek aan Ieper.  De leerlingen maakten een ontdekkingstocht door de stad aan de hand van een wandelzoektocht.  Na een vrij avondmaal woonden we de Last Post ceremonie bij, waar er in naam van de school twee kransen werden neergelegd.”

Comments are closed.