Op pad met Jos en Maria: uniek project in onze Verzorgingsschool

Tijdens het project ‘Op pad met Jos en Maria’ gingen de leerlingen van 5 Verzorging op bezoek bij de zorgvragers waar ze de voorbije jaren het project ‘Netjes en in flatjes’ hebben uitgevoerd. Het was voor velen een blij weerzien.

“De bedoeling van het project was om door middel van bevraging en observatie van de zorgvrager een beter beeld te krijgen over de meest voorkomende ouderdomsverschijnselen. Uit de bevraging bleek dat de meeste problemen zich voordoen op motorisch en cognitief vlak. Problemen met de gewrichten en het geheugen kwamen het meest aan bod”, legt leerkracht Gerda Wuyts uit.

“Met de verkregen informatie gingen de leerlingen aan de slag om informatie en/of eventuele hulpmiddelen aan te bieden aan de zorgvragers. Dit alles werd teruggekoppeld naar de zorgvrager met zelfgemaakte cupcakes en een tasje koffie of thee.”

Comments are closed.