logo
SCHRIJF JE IN

Tweedejaars pakken uit met postercampagne: “Wij zijn tegen pesten en discriminatie!”

Onze school wil graag als eerste middelbare school in Vlaanderen het label van jongerenrechtenschool verdienen. Alle klassen kunnen initiatieven nemen in het kader van jongerenrechten. BVLc ontwierp posters om discriminatie tegen te gaan.

“Wij spreken heel vaak over pesten en over discriminatie, zelfs buiten de school”, vertellen Andreya en Sanne. “We zijn tegen pesten en we willen dat iedereen gelijk wordt behandeld.”

En dus gingen de leerlingen, samen met de leerkracht PO, aan de slag om affiches te ontwerpen. “We kozen voor panda’s omdat die een zwart en witte kleur hebben. Op die manier willen we aankaarten dat de huidskleur er niet toe doet.”

“Wij hopen dat mensen gaan nadenken over discriminatie”

“Op elke affiche hebben we ook een boodschap gezet. Zo hopen we dat we ons steentje kunnen bijdragen om mensen aan te zetten om na te denken over discriminatie. Wij willen dat iedereen op dezelfde manier wordt behandeld. Als mensen onze affiches zien, gaan ze er misschien over nadenken”, klinkt het fors bij Andreya en Sanne.

Dat er in onze school heel wat acties plaatsvinden in verband met de jongerenrechten, vinden ze prima. “We leren nu ook dat wij als jongeren ook rechten hebben en welke die rechten zijn. Bovendien is het tof om met de ganse klas dingen te organiseren.”

Comments are closed.

Chrissy Cauwenbergh

Ik heb nog steeds contact met sommige leerkrachten. Ik zou Sint-Lutgardis zeker aanbevelen, daar hoef je niet over te twijfelen.

Sara Volckaert

Ik vind het zeer positief dat de school de leerlingen betrekt en keuzes leert maken

Dirk Luyckx

De Hotelschool in Mol is een absolute aanrader. Het heeft mij een goede basis gegeven om een eigen zaak te starten.

Zaakvoerder Bistro Opera, Mol

Bo Stevens

Wil je in een keuken of een zaal werken, kom dan naar de Hotelschool in Mol want dat is een topper.

Deelnemer Mijn Pop-uprestaurant (VTM)

Claudia Snoeckx

Ik heb mijn creativiteit ten volle kunnen ontwikkelen en de kennis van het vak geleerd in de opleiding Schilderwerk en Decoratie.

Zaakvoerder Berazzi, Lommel

Evy Goelen

Ik volgde haarzorg op Sint-Lutgardis omdat de school goed aangeprezen stond. Als je twijfelt bij de keuze van een goede school, zou ik Sint-Lutgardis aanbevelen.

Kapsalon Sanké, Mol

Lore Frederickx

Je voelt je niet behandeld als een nummer. Ze nemen de tijd om uit te zoeken waar uw talenten liggen.

Eveline

Ik heb indertijd gekozen voor Sint-Lutgardis omwille van de kwaliteit van de opleiding. Ik was al de derde generatie in mijn familie die voor deze school koos.

Schoonheidsinsituut Sublim