BVLc blij met resultaten bevraging: “De meesten voelen zich goed op school”

School for Rights – recht op participatie

De leerlingen uit het tweede jaar BVLc hadden voor de jongerenrechtenwedstrijd een doos gemaakt en deze aan het onthaal geplaatst. De leerlingen van de 1e graad konden briefjes in de doos steken met daarop vragen, zorgen, bedenkingen.

Samen met leerlingenbegeleider mevrouw Luyckx heeft de klas de briefjes nadien doorgenomen. “We hadden ervoor gekozen om de briefjes anoniem te laten invullen”, vertelt Silke. “We wilden graag de meningen van de leerlingen kennen en de vragen die ze hebben. Zo kunnen we dan eventueel oplossingen vinden.”

“Er waren ook een aantal voorstellen die we doorgeven aan de leerlingenraad”, klinkt het bij Eryn. “Uiteindelijk kregen we meer briefjes dan we hadden verwacht, dus het was een geslaagde actie. Er bleek ook uit dat de meeste leerlingen zich wel goed voelen in de school.”

“Wij zijn tevreden”, lacht Kyara. “Onze actie is goed gelukt en we hebben verschillende jongerenrechten gerealiseerd, namelijk ervoor zorgen dat iedereen zijn mening mag geven en dat leerlingen zich goed voelen op school.”

Comments are closed.