logo
SCHRIJF JE IN

BVLc blij met resultaten bevraging: “De meesten voelen zich goed op school”

School for Rights – recht op participatie

De leerlingen uit het tweede jaar BVLc hadden voor de jongerenrechtenwedstrijd een doos gemaakt en deze aan het onthaal geplaatst. De leerlingen van de 1e graad konden briefjes in de doos steken met daarop vragen, zorgen, bedenkingen.

Samen met leerlingenbegeleider mevrouw Luyckx heeft de klas de briefjes nadien doorgenomen. “We hadden ervoor gekozen om de briefjes anoniem te laten invullen”, vertelt Silke. “We wilden graag de meningen van de leerlingen kennen en de vragen die ze hebben. Zo kunnen we dan eventueel oplossingen vinden.”

“Er waren ook een aantal voorstellen die we doorgeven aan de leerlingenraad”, klinkt het bij Eryn. “Uiteindelijk kregen we meer briefjes dan we hadden verwacht, dus het was een geslaagde actie. Er bleek ook uit dat de meeste leerlingen zich wel goed voelen in de school.”

“Wij zijn tevreden”, lacht Kyara. “Onze actie is goed gelukt en we hebben verschillende jongerenrechten gerealiseerd, namelijk ervoor zorgen dat iedereen zijn mening mag geven en dat leerlingen zich goed voelen op school.”

Comments are closed.

Claudia Snoeckx

Ik heb mijn creativiteit ten volle kunnen ontwikkelen en de kennis van het vak geleerd in de opleiding Schilderwerk en Decoratie.

Zaakvoerder Berazzi, Lommel

Bo Stevens

Wil je in een keuken of een zaal werken, kom dan naar de Hotelschool in Mol want dat is een topper.

Deelnemer Mijn Pop-uprestaurant (VTM)

Lore Frederickx

Je voelt je niet behandeld als een nummer. Ze nemen de tijd om uit te zoeken waar uw talenten liggen.

Evy Goelen

Ik volgde haarzorg op Sint-Lutgardis omdat de school goed aangeprezen stond. Als je twijfelt bij de keuze van een goede school, zou ik Sint-Lutgardis aanbevelen.

Kapsalon Sanké, Mol

Eveline

Ik heb indertijd gekozen voor Sint-Lutgardis omwille van de kwaliteit van de opleiding. Ik was al de derde generatie in mijn familie die voor deze school koos.

Schoonheidsinsituut Sublim

Sara Volckaert

Ik vind het zeer positief dat de school de leerlingen betrekt en keuzes leert maken

Dirk Luyckx

De Hotelschool in Mol is een absolute aanrader. Het heeft mij een goede basis gegeven om een eigen zaak te starten.

Zaakvoerder Bistro Opera, Mol

Chrissy Cauwenbergh

Ik heb nog steeds contact met sommige leerkrachten. Ik zou Sint-Lutgardis zeker aanbevelen, daar hoef je niet over te twijfelen.