Studenten verzorging realiseren project met bewoners Ten Hove

De leerlingen van het vijfde jaar verzorging hebben het project ‘geuren en kleuren’ uitgevoerd in samenwerking met de bewoners van WZC Ten Hove.

“Het thema ‘geuren en kleuren’ is heel doelgericht gekozen aangezien bij het ouder worden ook de zintuigen wat achteruitgaan. Om de zintuigen te prikkelen hebben we ervoor gekozen om samen met de bewoners een geurkaarslint te maken om zo zowel de fijne motoriek als de zintuiglijke waarnemingen te stimuleren”, licht leerkracht Gerda Wuyts het project toe.

“We hebben tijdens de voorbereiding naar het project toe speculoos gebakken om deze samen met de bewoner met een tasje koffie op te eten. Het project had ook tot doel de leerlingen aandacht te laten hebben voor het welbevinden en de betrokkenheid van de zorgvrager tijdens de activiteiten. Op welke manier doe je dat nu het best? Waar moet je overal rekening mee houden?”

“Tijdens de lessen PAH hebben we als voorbereiding een activiteit geobserveerd. Op die manier hebben we eerst goed gekeken en besproken op welke manier je aandacht kan hebben voor het welbevinden en de betrokkenheid van de zorgvragers en hoe je de zelfredzaamheid kan stimuleren’, besluit mevrouw Wuyts.

Comments are closed.