Schoonheidsspecialistes naar Antwerpen voor mode en parfum: “Heel apart”

De leerlingen van 7 Esthetische Lichaamsverzorging trokken naar Antwerpen. Daar bezochten het modemuseum MoMu en In Fine, een parfumatelier.

“In het modemuseum stond de collectie van Olivier Theyskens tentoongesteld, genaamd “She walks in beauty”. Ook werd er nog een andere collectie tentoongesteld genaamd “Grand_Ma”. Het museum was zeer mooi aangelegd. Het was heel apart om te zien wat de kunstenaars van het modemuseum gemaakt hadden”, blikken de studenten terug.

In de namiddag stond het bezoek aan In Fine, een parfumatelier, op het programma. In 2005 opende Perfume Stories, een exclusief parfumhuis op de Grote Markt in Antwerpen. Klanten komen er speciaal naartoe om in alle rust en op een aangename en gezellige manier een ideaal parfum te ontdekken.

Favoriete parfums

“We werden hier vriendelijk verwelkomd en de eigenares legde ons uit wat wij gingen doen en wat er van ons werd verwacht. Ze liet ons enkele primaire grondstoffen uit de parfumindustrie ruiken. Nadien gingen we van start met het ruiken van 50 flesjes parfum. De parfum die ons het meest aansprak, mochten we opschrijven. Op het einde mochten we maar 4 favorieten overhouden.”

Eens de parfum met onze huid in contact komt, geeft dit een heel ander effect

“De 4 parfums werden op 4 verschillende plaatsen geparfumeerd op ons lichaam, nl. linkerpols, rechterpols, linkerschouder en rechterschouder. Eens de parfum met onze huid in contact komt geeft dit een heel ander effect. Het kan zijn dat je 4 favorieten ineens niet meer zo goed waren. Vervolgens kregen we uitleg over de parfums die we gekozen hadden. Uiteindelijk moest je er 1 kiezen.”

“Het was een fijne uitstap. Wel jammer dat de collectie in het modemuseum beperkt was. Aangezien ze gaan verbouwen en uitbreiden, zou ik aanraden om eens terug te gaan kijken en om het verschil eens te kunnen zien. In Fine was het meest leerzaam omdat je echt iets te weten kwam over een parfum en het karakter ervan”, besluiten de toekomstige schoonheidsspecialistes.

Comments are closed.