Leila en Fleur vielen in de prijzen met deze tekeningen: ‘We wilden de milieuproblematiek aankaarten’

Twee leerlingen uit onze Schildersschool vielen in de prijzen bij een tekenwedstrijd die werd georganiseerd door de Vlaamse Olympiade Vereniging. Onze welgemeende felicitaties aan Leila en Fleur uit het derde jaar.

‘Met een tekening kan de leerling een boodschap, een waarde meegeven en zijn gedachten, hoop en zorgen onthullen’, schrijft VOV op zijn website. En dat is wat onze leerlingen deden. In hun tekening uitten zij hun bezorgdheid over het milieu.

“De opdracht was om in een tekening weer te geven hoe wij denken over de wereld van morgen. Ik ben op het internet beginnen surfen om inspiratie op te doen”, vertelt Leila. Fleur ging anders tewerk. “Ik heb een grote fantasie en daar kan ik veel uit halen.”

Milieuproblematiek

“Ik heb in mijn tekening weergegeven dat we van vandaag op morgen dood kunnen gaan. Ik gaf het contrast weer tussen een goede wereld en een zwarte wereld vol vervuiling. Als ik nadenk over deze problematiek dan kan ik wel beginnen wenen”, aldus Fleur.

Leila bleef toevallig in dezelfde sfeer. “Ik tekende een vervuilde wereld met daarboven wolken en hoe de mensen in de vervuilde wereld dromen van hoe het er helemaal anders kan uitzien.”

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”97054631@N07″ sid=”72157688550503761″ imgl=”fancybox” style=”cascade” col=”3″ size=”240″ num=”30″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Comments are closed.