Verzorgingsschool kreeg schrijfster van kinderboeken op bezoek: “Heel wat tips gekregen”

De derde- en vierdejaars uit onze Verzorgingsschool kregen Liesbet Slegers op bezoek. Zij is een schrijfster van kinderboekjes en gaf aan onze leerlingen een sessie met voorleestips.

“Liesbet begon met zichzelf en haar kinderboeken voor te stellen aan de hand van een leuke powerpoint”, zegt Diederik uit het vierde jaar. “Ze had een leuke verrassingskoffer meegebracht die ze gebruikte tijdens haar voorleessessie.”

“We hebben heel wat tips gekregen die we kunnen gebruiken wanneer we zelf gaan voorlezen. “Zo moeten we veel intonatie gebruiken, met een verrassingskoffer werken, veel bewegingen maken met handen en armen en een popje gebruiken”, weet Jolien.

“Het was heel tof en we hebben veel geleerd”, besluiten Diederik en Jolien. “De leerlingen waren heel enthousiast”, blikt leerkracht Jasmien Wens tevreden terug.

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”97054631@N07″ sid=”72157687427997800″ imgl=”fancybox” style=”cascade” col=”3″ size=”240″ num=”30″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Comments are closed.