Wij gaan voor meer groen op school: “Iedereen kon ideeën geven”

Onze school wil meer groen op de speelplaatsen. We werken aan een totaalproject dat we volgend schooljaar zullen indienen bij Milieuzorg op School.

De voorbije maanden werden er verschillende oproepen gelanceerd voor ideeën. “Op een personeelsvergadering hebben we ideeën van collega’s gevraagd. We hebben ook onze leerlingen aangesproken met deze vraag en tijdens onze Open Dag hadden we een stand voorzien waar ouders ideeën konden geven”, legt Petra Berckmans uit.

“Met al deze ideeën om de speelplaatsen aangenamer en groener te maken gaan we aan de slag. We willen meer biodiversiteit verhogen en het leren met de natuur aanmoedigen. Zo willen we graag een bak met kruiden voorzien die door onze hotelstudenten kan worden gebruikt.”

Verder wordt er onder meer gedacht aan planten, bomen, bloemen en extra zitelementen. “Tijdens de komende maanden zullen we plannetjes uittekenen en tegen januari 2018 moeten we het project indienen bij Milieuzorg op School om in aanmerking te komen voor subsidies. Hopelijk worden we geselecteerd want vergt toch een forse investering voor een school”, besluit Petra.

Comments are closed.