Sint-Lutgardis zorgt voor vernieuwing in 1B met project STOER

School for Rights – recht op kwaliteitsvol onderwijs

Op Sint-Lutgardis staat de leerling centraal. Zo gaan we vanaf volgend schooljaar van start met een nieuw project, onder de noemer STOER. Dit staat voor STuderen Op Eigen Ritme.

De leerlingen zullen tijdens de lessen Wiskunde, Frans en MAVO (Maatschappelijke Vorming) op een andere manier werken. Zo zullen bij deze lessen 2 leerkrachten samen voor 2 klassen staan. Op die manier kunnen de leerkrachten meer ondersteuning bieden en meer differentiëren.

De leerlingen zullen zo individueler begeleid kunnen worden en zelfstandiger en in groep leren werken. Ze zullen onder begeleiding van de leerkrachten een weekplanning opmaken en op hun eigen ritme kunnen studeren.

Comments are closed.