Een drukke dag in Gent: “Het moet vroeger toch ook gezellig geweest zijn zonder GSM”

School for Rights – recht op cultuur

De vierde- en vijfdejaars uit onze Wellnessschool trokken naar Gent voor een dag vol belevenissen en ervaringen. 

“We hebben eigenlijk best wel veel gedaan tijdens die dag. We kregen een rondleiding door de stad van oud-leerkracht mevrouw Huybrechts. Zij deed dat heel goed en we mochten ook de typische neuzekes proeven”, vertelt Lauren.

“We bezochten ook het Gravensteen. Het was er heel druk en ik vond het heftig om te zien hoe mensen vroeger werden gemarteld”, pikt Femke in.

De leerlingen maakten ook een boottocht. “We hadden geluk dat het een lekker weertje was, dat maakte het extra leuk. We kregen uitleg van een gids, maar dat werd soms wat langdradig.”

Maar het meest interessante bezoek van de dag was dat aan het Huis van Alijn, een museum over de cultuur van het dagelijkse leven in de 20e eeuw. “Daar konden we zien hoe het bijvoorbeeld in de jaren ’70 was. Als je dat vergelijkt met nu, was het toen toch heel anders. We denken dat het ook wel gezellig was zonder GSM en sociale media”, besluiten Lauren en Femke.

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”97054631@N07″ sid=”72157681973649591″ imgl=”fancybox” style=”cascade” col=”3″ size=”240″ num=”30″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Comments are closed.