Nieuwe opleidingen duaal: Haarzorg, Kinderbegeleider en Decoratie + Schilderwerk

Dit schooljaar ging onze school van start met duaal leren in 5 Haarzorg. Volgend schooljaar wordt dit project doorgetrokken naar 6 Haarzorg en wordt het eveneens aangeboden voor de derde graad Decoratie en Schilderwerk en voor het 7de jaar Kinderbegeleider.

Bij duaal leren verwerven leerlingen vaardigheden op de school en op de werkvloer. “Leerlingen werken 22 uur per week op de werkvloer en krijgen daarnaast 16 uur les op school. Ze verdienen geld en bouwen sociale rechten op. De ouders behouden de kinderbijslag aangezien de leervergoeding geplafonneerd is”, legt directrice Jana Syen uit.

“Dit schooljaar zijn we met succes gestart met duaal leren en volgend schooljaar bieden we nog nieuwe opleidingen aan. Voor leerlingen die echt gemotiveerd zijn en die goesting hebben om te werken en zelfstandig kunnen werken en leren, is dit een geschikte opleiding.”

De opleiding biedt dus zeker enkele voordelen en daarom zetten we hierop in. “We geloven dat dit concept veel toekomstperspectief biedt. De leerlingen worden ook op de werkvloer begeleid door een trajectbegeleider.”

=> Klik hier en bekijk de folder over Decoratie en Schilderwerk duaal

=> Klik hier en bekijk de folder over Kinderzorg duaal

=> Klik hier en bekijk de folder over Haarzorg duaal

 

Comments are closed.