Leerlingen uit verzorgingsschool krijgen extra getuigschrift: “Blij dat we dit behaalden”

De laatstejaars uit onze verzorgingsschool mogen een extra getuigschrift aan hun CV toevoegen. Zij volgden een cursus gemachtigd opzichter.

“We kregen eerst een flinke brok theorie. We leerden wat je wel en niet mag als gemachtigd opzichter en we herhaalden de verkeersregels”, vertelt Diete. “Daarna volgde er een praktische proef. We moesten in het centrum van Mol proeven doen, nadat de begeleider het ons allemaal goed had uitgelegd.”

“Het was niet zo moeilijk en we krijgen een extra getuigschrift. Ik ben blij dat we dit hebben behaald. Dit kan goed van pas komen als je met kindjes op stap bent of als je bij een jeugdbeweging bent.”

“Ik ben ook blij dat we die opleiding mochten volgen”, zegt Celien. Als verzorgende maak je soms uitstappen met oudere mensen en dan kan je hen beter begeleiden.”

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”97054631@N07″ sid=”72157683460056336″ imgl=”fancybox” style=”cascade” col=”3″ size=”240″ num=”30″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Comments are closed.