Proficiat leerkracht van de maand: “Ik werd er goedgezind van”

Dorien Verhoeven werd verkozen tot onze leerkracht van de maand april. Zij krijgt deze erkenning voor haar grote inbreng in de organisatie van onze pedagogische studiedag. Tijd voor een gesprekje.

Waarom werd je verkozen tot leerkracht van de maand?

“Dat is omwille van de organisatie van onze pedagogische studiedag. Die werd georganiseerd door heel het feestcomité, maar ik heb het voortouw genomen.”

Vind je het tof om die erkenning te krijgen?

“Ja, absoluut. Ik vind het heel leuk en ik heb ook veel felicitaties gekregen van collega’s. Dat is heel tof, ik werd er goedgezind van.”

Wanneer ben je op Sint-Lutgardis begonnen?

“Dat is intussen al 10 jaar geleden. Ik was net afgestudeerd en ik had bij heel wat scholen gesolliciteerd. Ik mocht voor de start van het schooljaar op gesprek bij onze vorige directeur mijnheer Nuyts en de dag nadien kreeg ik bericht dat ik mocht beginnen.”

Wat vind je het mooie aan het beroep van leerkracht?

“Ik hou vooral van het contact met de leerlingen. Ik vind het leuk als er veel inbreng komt van de leerlingen en dat ze goed meewerken. Het geeft ook voldoening als je een vertrouwensband met de leerlingen kan opbouwen. En natuurlijk is het ook tof om altijd tussen de jeugd te zitten, zo blijf ik me jong voelen.”

Comments are closed.