Directeur gelukkig met nieuwbouw: “Nu kunnen we in optimale omstandigheden werken”

Het gloednieuwe schoolgebouw van Sint-Lutgardis werd afgelopen weekend feestelijk ingewijd. Over welke extra troeven beschikt onze school nu? Directeur Peter Dams licht het toe.

Innovatie troef

“Dankzij de nieuwbouw kunnen we nu in optimale omstandigheden werken. De lokalen beschikken over de nieuwste technologische hoogstandjes waardoor ze een stimulans zijn voor zowel de leerlingen als de leerkrachten”, klinkt onze directeur enthousiast.

“Voor de bouw van de school stonden de architecturale kwaliteiten vooraan. Het gebouw moet op een praktische manier gebruikt kunnen worden zodat de ruimte optimaal benut wordt.”

De nieuwe lokalen zijn niet alleen ruim, ze zijn ook duurzaam doordat ze op lange termijn een antwoord kunnen bieden op de veranderende didactische werkvormen. “Het gebouw geeft ons ademruimte en nieuwe mogelijkheden om onze leerlingen zo goed mogelijk te ondersteunen in hun schoolloopbaan.”

Schilders@School

Voornamelijk de ateliers van de afdeling schilderwerk en decoratie waren aan vernieuwing toe. “Nu beschikken we over 4 echte ateliers waarbij we onze artistieke talenten en creativiteit volledig kunnen benutten,” vertelt een leerling. Naast de ateliers zijn er ook 7 gloednieuwe theorielokalen en is er op de gelijkvloers een werkruimte voor de leerkrachten voorzien.

De lokalen in de ‘oude’ gebouwen krijgen met de komst van de nieuwbouw een vernieuwde functie. “De ruimte die we nu winnen in de andere twee gebouwen gaan we renoveren en herinrichten tot grotere lokalen die voldoen aan het laatste doorlichtingsverslag van de schoolinspectie”, aldus Peter Dams.

Aandacht voor het milieu

De nieuwbouw is niet alleen innovatief, er werd ook gedacht aan het milieu. “De aandacht voor de nieuwste energienormen was een must in het volledige project.” Zo wordt de afgezogen lucht van de lokalen waar er met verven en vluchtige organische stoffen gewerkt wordt, extra gefilterd via het verluchtingssysteem door actieve koolstoffilters. Verder wordt het gebouw verwarmd met vloerverwarming dat aangevuld is met opgewarmde lucht van het verluchtingssysteem.

U bent van harte welkom op onze open dag op 7 mei van 11.00 tot 17.30 uur om een bezoekje te brengen aan ons nieuwe schoolgebouw.

Comments are closed.