Hotelschoolstudenten in hun nopjes: heerlijk bier en lekker eten

De studenten uit het vijfde en zesde jaar Hotel trokken naar Antwerpen voor een bezoek aan brouwerij De Koninck, kaasaffineurs Van Tricht en beenhouwerij De Laet. 

“De rondleiding in de brouwerij was heel aangenaam, het was interessant en op geen enkel moment saai”, aldus Zeck Kuylaers. “Na de rondleiding degusteerden we 3 soorten bier. Als eerste het bekende ’Bolleke’ daarna de ’Triple Anvers’ en als laatste de nieuwe ‘Mint The Chocolate’. Ze waren alle drie heel lekker.”

Daarna trokken de leerlingen naar restaurant ’The Bucher’s Son’.  “Daar kregen we een lapje kalfskop met een heerlijke saus op basis van ei als voorgerecht geserveerd. Als hoofdgerecht kregen we een worstje en een filet van de bil van de zwartpootkip met een heerlijke veloutésaus en daarbij een pastinaakmousse en savooikool. We hebben allemaal heel erg genoten van dit menu”, vervolgt Zeck.

“Als laatste kregen we nog een kleine rondleiding in hun slager. Door deze rondleiding heb ik veel bijgeleerd over het bereiden en maken van vlees. Ze hadden heel veel lekkere soorten vlees. De prijzen lagen hoog, maar dat is het zeker waard! De heer Tony steekt heel veel moeite in zijn zaak en in het vlees en dat merk je wel aan de kwaliteit.”

Comments are closed.