“Een heel goed beeld gekregen van hoe de Joden leven”

De zesdejaars uit onze wellnessschool trokken naar Antwerpen met twee zaken op de agenda: een rondleiding in de Joodse buurt en informatie verzamelen met het oog op verder studeren tijdens de SID-in in de Antwerpse expo.

“We kregen een rondleiding in de diamantwijk en we mochten een joods schooltje bezoeken. De Joden vormen een gemeenschap op zich, ze laten geen buitenstaanders toe. Door de rondleiding hebben wij nu wel een beeld gekregen van hoe zij leven”, aldus Joke Engelen.

“Ik vond de rondleiding zeker de moeite waard, het was bijzonder om dat van dichtbij te kunnen bekijken. De jongens en meisjes mochten niet samen op school zitten. Het beeld dat ik kreeg, is dat Joodse vrouwen gediscrimineerd worden.”

In de namiddag kregen onze studenten tijdens de SID-in uitleg over de mogelijkheden om verder te studeren. “Dat was echt heel interessant en nuttig”, vindt Joke. “Ik ben naar de stand van 6 scholen geweest en heb veel informatie gekregen en veel indrukken kunnen opdoen.”

“Gelukkig hadden we dit tijdens de les al goed voorbereid zodat we wisten op welke manier we gericht aan de informatie konden geraken die we zochten. Vooral de KUL maakte een heel positieve indruk op mij.”

Comments are closed.