Oud-leerling Bo spreekt over zijn ervaringen in het VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant

Met Bo neemt een oud-leerling van onze hotelschool deel aan het populaire VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant. Bo beleeft ontzettend drukke tijden, maar vond toch nog een klein momentje om een bezoek aan onze school te brengen en een leuke babbel te voeren.

“De deelname aan Mijn Pop-uprestaurant is een bangelijke ervaring”, steekt hij van wal. “Ik maak nu dingen mee die ik anders nooit zou meemaken. Ik leer heel veel nieuwe mensen kennen en doe een pak ervaring op.”

Alles begon eigenlijk met een berichtje van Emily, het meisje met wie hij het pop-uprestaurant in Antwerpen runt. “Emily stuurde mij een bericht op Facebook met de vraag of we ons niet zouden inschrijven voor het programma. Dat hebben we gedaan en er volgde al snel een gesprek. Op 20 december –mijn verjaardag- moesten we een kooktest afleggen: koken voor 170 man. Niet simpel, maar we werden wel geselecteerd.”

Camera’s

Voor het programma wordt zowat elke stap die Bo zet gevolgd. “Er hangen vaste camera’s in ons restaurant en er lopen cameramannen rond. In het begin is dat wat onwennig, maar na enkele dagen zie je die camera’s niet meer en let je daar niet meer op. Het went snel.”

En zo werd Bo intussen een bekende kop in Vlaanderen. “Omdat wij voortdurend aan het werk zijn in ons restaurant, merk je daar in het begin niet zo veel van. Maar als ik eventjes vrij heb en in Mol rondloop, merk ik wel dat ik vaak herkend word en dat mensen je aanspreken. In ons restaurant willen klanten ook vaak een foto. Dat is wennen, maar het is wel leuk. Zeker als je positieve reacties krijgt. Dat motiveert nog extra en toont dat het harde werk loont.”

Hard werken is het zeker. Voor Bo en Emily zijn het hectische weken. “Het is wel zwaar. Ik verblijf in Antwerpen op hotel en maak echt lange dagen. Soms werk ik wel 20 uur per dag. In onze personeelsruimte staat een veldbed en daar probeer ik soms een uurtje te rusten tussendoor.”

Goed team

Het worden sowieso nog zenuwslopende weken. “Het gaat spannend worden. Ons groentenconcept is goed, maar het is niet altijd eenvoudig om met groenten een dessert te maken. Het is ook spannend als de jury je beoordeelt. Dat zorgt voor veel stress en je kijkt wel 1000 keer na of alles goed is.”

Gelukkig hebben Bo en Emily een goed team. “Ons team zit heel goed in elkaar. Het zijn vooral jonge mensen en met Quinten Wouters werkt ook mijn beste maat mee. Quiten zat trouwens ook op Sint-Lutgardis.”

Bedankt voor de babbel en heel veel succes tijdens het verdere verloop van het programma, Bo!

Comments are closed.