Proficiat aan onze leerkracht van de maand: “Dit geeft een stimulans om nog beter te doen”

Elke maand wordt één leerkracht in het bijzonder in de bloemetjes gezet op onze school. Hij of zij wordt uitgeroepen tot ‘leerkracht van de maand’. Deze maand viel die eer te beurt aan Annick De Proost.

Annick geeft les in de eerste graad. We leggen de leerkracht van de maand telkens vier vragen voor.

Waarom werd jij verkozen?

“Ik werd verkozen omdat ik help bij de organisatie van het oriënteringsproject. Ik probeer ervoor te zorgen dat alles vlot verloopt en dat is niet altijd even eenvoudig omdat je met veel zaken rekening moet houden.”

Hoe ben je op Sint-Lutgardis beland?

“Ik had gesolliciteerd en in september 1992 mocht ik op Sint-Lutgardis beginnen. Op dat moment kreeg ik geen fulltime, maar een opdracht van 7 lesuren. Ik begon toen wiskunde te geven in de eerste graad.”

Welk gevoel geeft deze erkenning jou?

“Eigenlijk overheerst bij mij het gevoel ‘waarom ik’? Iedereen verdient de titel ‘leerkracht van de maand’. Zonder alle collega’s in de eerste graad zou ik dit nooit kunnen, maar ik moet toegeven dat het ook een stimulans geeft om nog beter te doen.”

Wat maakt deze job mooi voor jou?

“Het mooiste is wanneer je van een leerling hoort dat je toch iets voor hem of haar hebt betekend, dat je hem of haar goed hebt gesteund. Meestal hoor je dat pas nadat ze zijn afgestudeerd (lacht). Het geeft ook voldoening wanneer je merkt dat de leerlingen echt geboeid zijn tijdens de les.”

Comments are closed.