Foto: Derdejaars uit kappersschool leren kleuren: “Leuk om te doen”

Het juiste mengsel samenstellen om het haar van een klant te kleuren en het daarna correct toepassen. Het is een belangrijk onderdeel van de opleiding tot kapper, maar niet altijd even eenvoudig.

De derdejaars uit onze kappersschool krijgen heel wat opdrachten rond ‘kleuren’. “Op de foto’s kan je zien dat we een kleurenwiel moesten namaken”, legt Kimberly uit. “We moesten met haarkleurmiddel lokjes verven. Ik vond het best wel een toffe opdracht.”

Het vormt een voorbereiding want een kleuring toepassen op een model deden de derdejaars nog niet. “Ik kijk er echt wel naar uit om dat te doen, vooral ook omdat je dan het resultaat kan zien en voldoening kan halen uit je werk”, besluit Kimberly.

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”97054631@N07″ sid=”72157675909099043″ imgl=”fancybox” style=”cascade” col=”3″ size=”240″ num=”30″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Comments are closed.