Potpourri, handmassage & speculoos: “Dit is het mooie aan de job van verzorger”

De vijfdejaars uit onze verzorgingsschool trokken naar woonzorgcentrum Witte Meren om enkele bewoners een leuke dag te bezorgen. De reacties waren ronduit positief, zowel bij de bewoners als bij de leerlingen.

“We hebben dit project goed voorbereid in de klas”, steekt Boukje van wal. “We wilden potpourri maken met de bewoners en oefenden dit op voorhand en we bakten speculoos in de klas.”

Enkele dagen later ging de klas naar het woonzorgcentrum. “We zochten allemaal onze bewoner op en maakten samen een potje potpourri. Ik dacht dat het moeilijk zou worden voor hen omdat het toch wel fijn werk is, maar het ging allemaal zeer goed”, blikt Melishan tevreden terug.
5 VZ project

“We hebben hen nog een handmassage gegeven en samen gezellig gebabbeld bij een tas koffie en de lekkere speculoos.”

Een dag waarop onze leerlingen met veel voldoening terugblikken. “De bewoners vonden het allemaal leuk en het verliep vlekkeloos. Het is leuk dat we hen gelukkig konden maken. Dit is toch wel het mooie aan de job van verzorger”, besluiten Melishan en Boukje.

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”97054631@N07″ sid=”72157677292370202″ imgl=”fancybox” style=”cascade” col=”3″ size=”240″ num=”30″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Comments are closed.