Bezoek aan Breendonk laat diepe indruk na: “We waren geschokt!”

De leerlingen uit het vierde jaar trokken naar Breendonk. De rondleiding door het werkkamp uit WO II liet op heel wat jongeren een grote indruk na.

“We leerden tijdens de lessen PAV over de Tweede Wereldoorlog. Zo waren we voorbereid op het bezoek aan Breendonk”, opent Jani. “Ik ben blij dat ik nu echt heb kunnen zien wat die mensen toen hebben moeten doorstaan.”

“We waren heel geschokt toen we hoorden op welke manier de mensen toen werden mishandeld terwijl zij niets hadden misdaan”, vult Martine aan. “Ik heb nu nog meer respect voor anderen. Ik vind het heel erg wat er is gebeurd.”

“We weten nu nog beter wat de mensen in de concentratiekampen hebben meegemaakt. Dit was een trauma voor gans hun leven. Het is goed dat we deze uitstap deden. Wij mogen blij zijn dat we leven in een land waar geen oorlog is”, besluit Jani.

Comments are closed.