Komen eten op school: leerlingen koken voor leerkrachten

De derdejaars uit onze verzorgingsschool kregen een leuke uitdaging voorgeschoteld: een lekkere maaltijd bedenken en bereiden voor leerkrachten. 

“We werden in groepjes verdeeld en elk groepje moest een thema en een menu uitwerken. We mochten zelf leerkrachten uitnodigen om te komen eten”, zegt Babs.

“Wij hadden het thema ‘zee’ gekozen. Ons menu bestond uit garnaalcocktail, een visbroodje en yoghurt met bosbessen.”

Het groepje van Lisa koos voor het thema ‘herfst’. “Wij bereidden een pizzahapje, prei met hesp en kaassaus en als dessert tiramisu. Het was een goede opdracht om nog beter te leren samenwerken en zaken zelfstandig te leren uitzoeken.”

Voldoening

Beide leerlingen vonden de opdracht bij momenten stresserend, maar hielden er toch een positief gevoel aan over. “We hadden wel zenuwen want dit was de eerste keer dat we zulk een opdracht moesten uitvoeren.” De reacties van de leerkrachten gaven voldoening. “Ze vonden het heel lekker. We willen het graag nog wel eens opnieuw doen.”

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”97054631@N07″ sid=”72157673255310003″ imgl=”fancybox” style=”cascade” col=”3″ size=”240″ num=”30″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Comments are closed.