Voorlezen in de kleuterschool: “Ik zat daar met een grote smile”

Tijdens de voorleesweek trokken de zesdejaars uit onze hotelschool naar Balen. Ze gingen voorlezen in kleuterschool de Bijenkorf.

“We mochten voorlezen voor de kindjes uit de tweede kleuterklas”, legt Younes uit. “We werden in groepjes van 2 gezet en bereidden onze opdracht voor tijdens de lessen. Wij zochten en vonden een boek met avonturen van Sinterklaas en dat leek ons ideaal in deze periode.”

“De kleuters begonnen allemaal te zingen. Echt leuk.”

Younes trok naar de kleuterschool om voor te lezen en deed dat met heel veel plezier. “We hebben ook veel foto’s getoond en ik merkte dat de kindjes ervan genoten. Ik moet zeggen dat de juf ons goed heeft geholpen. Op een bepaald moment begonnen de kleuters allemaal een sinterklaasliedje te zingen, echt leuk.”

“Ik kon zien dat de kleuters zich inleefden in het verhaal. Ze reageerden en waren heel enthousiast. Dat maakte het natuurlijk tof. Ik moet toegeven dat ik de klas met een grote smile verliet.”

Comments are closed.