Netjes in de flatjes: onze leerlingen helpen bewoners van Ten Hove

De leerlingen uit het derde jaar in onze verzorgingsschool werken gedurende het ganse schooljaar aan het project ‘Netjes in de flatjes’. Hierbij helpen ze oudere bewoners in serviceflats.

Per 2 kregen de leerlingen een bewoner toegewezen. Na een eerste kennismaking trokken ze intussen al enkele keren naar hun bewoner om hem of haar een helpende hand toe te steken.

“We leren met deze opdracht heel veel bij”, opent Lisa. “We leren met oudere bewoners omgaan en we leren voor hen te zorgen. Als we bij hen op bezoek gaan, vragen we wat we voor hen kunnen doen. Zo kreeg ik de vraag om de kasten, tafels en stoelen te poetsen.”

“Mijn bewoner is een beetje gesloten, hij zegt niet zo heel veel”, klinkt het bij Babs. “Maar we maken regelmatig grapjes en dan lacht hij graag mee. We leren zo om respectvol om te gaan met anderen.”

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”97054631@N07″ sid=”72157676499794486″ imgl=”fancybox” style=”cascade” col=”3″ size=”240″ num=”30″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Comments are closed.