Eerstejaars leggen fietsexamen af: “Leuk en grappig”

In het kader van de verkeersweek, namen onze leerlingen deel aan de FietSOmeter, een project van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde). De eerstejaars reageerden heel positief op het project.

De FietSOmeter is een praktijkexamen met de fiets, waarmee je kunt testen of leerlingen van het eerste middelbaar veilig in groep kunnen fietsen. De leerkrachten LO namen dit examen af.

Amber, Marcia en Madina vonden het een tof project. “We moesten het parcours eerst per twee afleggen, daarna per vier, per zes en als laatste met de hele klas. De bedoeling was natuurlijk om geen kegels te raken.”

En het werd nog moeilijker. “De ruimte tussen de kegels werd steeds een beetje kleiner gemaakt en bovendien moesten we bij een signaal plots kunnen stoppen. Het was leuk en grappig.”

Marcia fietst elke dag naar school en vindt het initiatief dan ook waardevol. “Gelukkig kan ik veilig naar school fietsen want er liggen overal fietspaden op mijn weg. Enkel aan de spoorweg in Mol vind ik het soms gevaarlijk. Daar rijden auto’s af en toe te snel.”

 

Comments are closed.